Ουγγαρία: Τζιχαντιστής με πλαστό διαβατήριο υποστηρίζει ότι συνεργάστηκε με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες

Ουγγαρία: Τζιχαντιστής με πλαστό διαβατήριο υποστηρίζει ότι συνεργάστηκε με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες Facebook Twitter
0

Τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Ουγγαρία με πλαστό ελληνικό διαβατήριο ισχυρίζεται ότι είχε συνεργασία τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Magyar Nemzet, ο Χασάν Φ., συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, καθώς είχε στην κατοχή του πλαστό ελληνικό διαβατήριο.

Ο άνδρας, συριακής εθνικότητας, σε ακρόαση στο δικαστήριο την Κυριακή ισχυρίστηκε πως ήταν πρόθυμος να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις διασυνδέσεις του με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, υπό τον όρο ότι όλοι οι αστυνομικοί θα αποχωρούσαν από το δικαστήριο.

Ωστόσο, υπό τον φόβο ότι ενδεχομένως να σχεδίαζε να κρατήσει ομήρους, ο αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που βρισκόταν στον χώρο, απέρριψε το αίτημα του πρώην τζιχαντιστή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές των βελγικών μυστικών υπηρεσιών, ο κρατούμενος τζιχαντιστής είχε κάνει τρία ταξίδια στο Βέλγιο με τα χαρτιά που έλαβε από την Ελλάδα. Παντρεμένος με πέντε παιδιά, ο Χασάν Φ., έλαβε άσυλο στην Ελλάδα το 2016 όπου διαμένει η οικογένειά του.  

Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές της χώρας, ο εν λόγω τζιχαντιστής αποτελούσε μεσαίο στέλεχος της του ISIS, ενώ το Μάρτιο του 2015 υπό τις εντολές του, αποκεφαλίστηκαν ή κάηκαν ζωντανοί 37 με 44 άνθρωποι στο χωριό Μαμπούζα, κοντά στην πόλη Χομς.

Οι ουγγρικές αρχές υποψιάζονται πως ο Χασάν Φ. έλαβε χώρα σε ακόμη μια αιματοχυσία το 2016, αλλά οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας της Ουγγαρίας εκτίμησαν εκτιμούν ότι οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να συνεργαστούν μαζί του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM