Καθηγήτρια πανεπιστημίου υποχρέωσε φοιτητές να γράψουν μια εργασία της κόρης της

Καθηγήτρια πανεπιστημίου υποχρέωσε φοιτητές να γράψουν μια εργασία της κόρης της Facebook Twitter
1

Μία καθηγήτρια πανεπιστημίου στη Νότια Κορέα, υποχρέωσε τους φοιτητές της να γράψουν μια ακαδημαϊκή εργασία για λογαριασμό της κόρη της.

Όπως μεταδίδει η South China Morning Post, φοιτητές και φοιτήτριες του πανεπιστημίου Sungkyunkwan στη Σεούλ, υποχώρησαν στις πιέσεις της ακαδημαϊκού και ολοκλήρωσαν την εργασία, που στη συνέχεια δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό περιοδικό, με το όνομα της κόρης της καθηγήτριας. 

Σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο για το σκάνδαλο, η καθηγήτρια όχι μόνο υποχρέωσε τους φοιτητές της να διεξάγουν πειράματα τριών μηνών για την έρευνα που καπηλεύτηκε η κόρη της, αλλά επειδή τα αποτελέσματά δεν ήταν κατά τη γνώμη της «απολύτως ικανοποιητικά», τους ζήτησε να αλλοιώσουν και τα δεδομένα των πειραμάτων. 

Καθηγήτρια πανεπιστημίου υποχρέωσε φοιτητές να γράψουν μια εργασία της κόρης της Facebook Twitter

Μάλιστα η κόρη της ακαδημαϊκού συμπεριέλαβε την επίμαχη εργασία και σε μία αίτηση για την κορυφαία οδοντιατρική σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, όπου και έγινε δεκτή χάρη στη λογοκλοπή. Κυβερνητικός αξιωματούχος αποκάλυψε την Τρίτη πως το υπουργείο Παιδείας θα αιτηθεί την απόλυση της καθηγήτριας από το πανεπιστημιακό ίδρυμα. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Η μέχρι τώρα έρευνα αποκάλυψε πως η ίδια καθηγήτρια υποχρέωσε έναν από τους φοιτητές της να κάνει 54 ώρες «εθελοντικής εργασίας» κάθε βδομάδα, μεταφράζοντας ένα βιβλίο στον κώδικα μπράιγ, το σύστημα ανάγνωσης για τυφλούς. Και σε αυτή την περίπτωση τα εύσημα τα πήρε η κόρη της, που εμφανίστηκε ως η μεταφράστρια του πονήματος, κερδίζοντας και 440 δολάρια για τη δουλειά που είχε κάνει άλλος. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κόρη είχε κερδίσει στο παρελθόν μία σειρά ακαδημαϊκών βραβείων για εκθέσεις και ερευνητικό έργο που είχαν κάνει από άλλους σπουδαστές στο Sungkyunkwan.

Τέτοιου είδους απάτες είναι συχνό φαινόμενο στη Νότια Κορέα, όπου το εκπαιδευτικό σύστημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και αρκετοί καταφεύγουν σε παράνομες μεθόδους για να εξασφαλίσουν καλύτερους βαθμούς. Μέσα σε αυτό το κλίμα, αρκετοί είναι και οι φοιτητές που δέχονται να κάνουν «θελήματα» για τους καθηγητές τους, με την ελπίδα ότι αυτό θα έχει κάποιο αντίκρισμα στους βαθμούς του εξαμήνου. 

Με πληροφορίες από South China Morning Post

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια