Προάστιο της Νέας Υόρκης απαγορεύει από δημόσιους χώρους τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί για ιλαρά

Προάστιο της Νέας Υόρκης απαγορεύει από δημόσιους χώρους τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί για ιλαρά Facebook Twitter
0

Το Rockland County, ένα προάστιο της Νέας Υόρκης, θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θέτει περιορισμούς απαγόρευσης σε δημόσιους χώρους για παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της ιλαράς.

Η απόφαση αυτή είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της χειρότερης εδώ και δεκαετίες έκρηξης της ιλαράς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Τρίτης και λήγει σε 30 ημέρες, όπως μετέδωσαν οι New York Times.

Oι αρχές αναμένεται να ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.

Η κομητεία Rockland, η οποία έχει πληθυσμό άνω των 300.000 κατοίκων, έχει σημειώσει 153 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ιλαράς από τον Οκτώβριο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αρχών. Τα 48 από αυτά τα περιστατικά έχουν καταγραφεί μέσα στο 2019.

Η εντολή έκτακτης ανάγκης είναι το πιο επιθετικό βήμα που έχει γίνει στη Νέα Υόρκη από τότε που άρχισε η έκρηξη ιλαράς. Μέχρι στιγμής, το ξέσπασμα έχει επηρεάσει τις υπερ-ορθόδοξες κοινότητες στην κομητεία Rockland και στη Νέα Υόρκη, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού τείνουν να είναι χαμηλότερα και έχει εξαπλωθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ανέφεραν αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας.

Τον Δεκέμβριο, η κομητεία του Rockland εξέδωσε εντολή αποκλεισμού που απαγόρευε τα μη εμβολιασμένα παιδιά από σχολεία με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης, οι υγειονομικοί υπάλληλοι εξέδωσαν επίσης ένα υγειονομικό μέτρο έκτακτης ανάγκης, διατάσσοντας τα σχολεία σε ορισμένους ταχυδρομικούς κώδικες να μην δέχονται ανεμβολίαστους μαθητές στα μαθήματα.

Η ιλαρά, ένας εξαιρετικά μεταδοτικός ιός, μπορεί να ζήσει έως και δύο ώρες στον εναέριο χώρο, όπου ένα μολυσμένο άτομο αναπνέει, βήχει ή φταρνίζεται.

Η ασθένεια είναι τόσο μεταδοτική ώστε έως και το 90% των υγειών ατόμων κοντά σε μολυσμένο άτομο θα μολυνθούν, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ