Στην Ελβετία βρέθηκε η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη

Στην Ελβετία βρέθηκε η 16χρονη που είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
EPA
0

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης Κατερίνας Μ. που είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη και εντοπίστηκε στην Ελβετία. 

Όπως αποδείχτηκε, η ανήλικη κοπέλα είχε φύγει από το σπίτι της στις 13 Μαρτίου και το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της δύο ημέρες αργότερα. Η οικογένειά της αγωνιούσε για το παιδί και, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, δημοσιοποιήθηκαν άμεσα τα στοιχεία της για τον εντοπισμό της. 

Σύντομα, ανέκυψαν πληροφορίες ότι η Κατερίνα βρισκόταν σε χώρα του εξωτερικού και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά, προέβη σε διασυνοριακή ενημέρωση όλων των συνεργαζόμενων φορέων.

Από την επικοινωνία με τον οργανισμό Μissing Children Switzerland στην Ελβετία και την Telefono Azzuro στην Ιταλία, διασταυρώθηκαν οι ενδείξεις ότι η ανήλικη μετακινούνταν μεταξύ αυτών των δύο χωρών. 

Μέσω της εξειδικευμένης πλατφόρμας αναζήτησης παιδιών Global Missing Children Network, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενεργοποίησε τον μηχανισμό, για την άμεση ενημέρωση όλων των φορέων και αστυνομικών αρχών που δραστηριοποιούνται στις εξαφανίσεις ανήλικων σε παγκόσμια κλίμακα. 

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, η Κατερίνα εντοπίστηκε στην Ελβετία και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ασφαλή επιστροφή της στην Ελλάδα.

Η 16χρονη επέστρεψε τελικώς, σήμερα, στην Ελλάδα και είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της, σύμφωνα με την ανακοίνωση από «Το χαμόγελο του παιδιού», που βρίσκεται στο πλευρό της ανήλικης για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και «οτιδήποτε άλλο χρειαστεί».

Όπως όμως υπογραμμίζει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «για ακόμη μια φορά ανακύπτουν προβληματισμοί και εγείρονται ερωτηματικά που απαιτούν μια άμεση απάντηση, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που, με μεγάλη ευκολία, ένα ανήλικο παιδί μόλις 16 ετών κατάφερε να μετακινείται σε χώρες του εξωτερικού, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τις αρμόδιες Αρχές».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM