ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Brexit: Δεν φέρνει τη συμφωνία στο κοινοβούλιο για τρίτη ψηφοφορία η Μέι

Brexit: Δεν φέρνει τη συμφωνία στο κοινοβούλιο για τρίτη ψηφοφορία η Μέι Facebook Twitter
EPA
0

H Tερέζα Μέι είπε σήμερα στο κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας πως δεν υπάρχει αρκετή υποστήριξη στη συμφωνία της για το Brexit, ώστε να την ξαναφέρει προς ψήφιση στη βουλή. 

Την ίδια στιγμή η Μέι ουσιαστικά απέκλεισε το λεγόμενο no deal Brexit, την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, τονίζοντας τη ζημιά που αυτό θα προκαλέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία. Το ίδιο μήνυμα μετέφερε και στους υπουργούς της, λένε κυβερνητικές πηγές.

«Το no deal Brexit δεν πρόκειται να συμβεί, εκτός αν το κοινοβούλιο συμφωνήσει σε αυτό», είπε η Μέι

Νωρίτερα, η Τερέζα Μέι είχε επικοινωνία με την επικεφαλής του βορειο-ιρλανδικού κόμματος DUP, 'Αρλιν Φόστερ, σε μία προσπάθεια να μεταπείσει το κόμμα και να στηρίξει την συμφωνία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια αλλαγή.

Σε σημερινή ενημέρωση, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν τέθηκε από τα μέλη του το θέμα της παραίτησης της πρωθυπουργού, ενώ σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξουν ενδεικτικές ψηφοφορίες που θα αναδείξουν την πλειοψηφία υπέρ μίας πρότασης για το Brexit στη Βουλή (όπως προβλέπει η τροπολογία του βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος, Όλιβερ Λέτουιν) , απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε την κατάσταση.

«Δένοντας τα χέρια της κυβέρνησης κατά αυτό τον τρόπο, καταλαμβάνοντας τον έλεγχο της διαδικασίας του κοινοβουλίου, θα είχε επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η χώρα και στην ισορροπία των δυνάμεων και στις ευθύνες των δημοκρατικών μας θεσμών» απάντησε ο εκπρόσωπος σχετικά με το πως βλέπει η Τερέζα Μέι την συγκεκριμένη κίνηση.

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και το περιεχόμενο της δήλωσης της Τερέζα Μέι στη Βουλή. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM