Άνδρας κρατούσε προστατευόμενους καρχαρίες σε πισίνα στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη

Άνδρας κρατούσε προστατευόμενους καρχαρίες σε πισίνα στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Aquarium of the Pacific
0

Ένας νεοϋορκέζος κατηγορείται από τις Αρχές γιατί κρατούσε προστατευόμενους καρχαρίες σε μια υπέργεια πισίνα στο σπίτι του, για να τους πουλήσει. 

Ο 38χρονος Τζόσουα Σεγκέιν κατηγορήθηκε την Τρίτη για παράνομο εμπόριο ψαριών, οστρακοειδών, μαλακοστράκων και άγριων ζώων, σύμφωνα με τη γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς. 

Κατηγορείται πως κατείχε εφτά σταχτοκαρχαρίες, ένα προστατευόμενο είδος από τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης, με πρόθεση να τους πουλήσει. 

Τον Ιούλιο του 2017 οι Αρχές, μετά από έρευνα, βρήκαν πέντε νεκρούς καρχαρίες στην καρότσα του φορτηγού του Joshua Seguine. 

Οι Αρχές, μαζί με θαλάσσιους βιολόγους, όταν έψαξαν στο σπίτι του Τζόσουα Σεγκέιν, βρήκαν τρεις ακόμα νεκρούς καρχαρίες δύο διαφορετικών ειδών και το ρύγχος ενός πριονόψαρου, το οποίο θεωρείται προστατευόμενο είδος. 

Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε πως ο συγκεκριμένος άνδρας διέθετε τα ψάρια προς πώληση σε μια ιστοσελίδα με το όνομα MonsterFishKeepers.com.

Το κόστος της παράνομης αγοράς ενός σταχτοκαρχαρία φτάνει περίπου τα 11.500 δολάρια. 

Τα θηλυκά έχουν μήκος 2 με 2,8 μέτρα και τα αρσενικά μέχρι περίπου 1,8 μέτρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει ως και 90 κιλά. 

«Η εμπορία προστατευόμενων ειδών είναι παράνομη αλλά και επιβλαβής γι αυτά τα ευάλωτα πλάσματα», δήλωσε η Τζέιμς. «Αυτός ο άνδρας εν γνώσει του έβαζε αυτά τα είδη σε κίνδυνο για τον δικό του πλουτισμό», συνέχισε. 

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν δύο χρόνια μετά την έρευνα, οι αρχές, ωστόσο, περιέγραψαν τις πράξεις του όχι μόνο ως παράνομες, αλλά και ως ανήθικες.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεγκέιν χρησιμοποιούσε συμμετείχε στην ιστοσελίδα με το ψευδώνυμο Aquatic Apex Life LLC ως και το τέλος του Ιουνίου 2017. 

Οι ζωντανοί καρχαρίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Long Island Aquarium και στη συνέχεια στο New York Aquarium. 

Η δίκη του Σεγκέιν είναι προγραμματισμένη για τις 16 Απριλίου. 

Με πληροφορίες από USA Today

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ