Ουγκάντα: Δύο νεκροί και δεκάδες νοσηλεύονται αφού έφαγαν δημητριακά που χορηγούσε o ΟΗΕ

Ουγκάντα: Δύο νεκροί και δεκάδες νοσηλεύονται αφού έφαγαν δημητριακά που χορηγούσε o ΟΗΕ Facebook Twitter
0

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 νοσηλεύονται στην περιοχή Καραμότζα, στη βορειοανατολική Ουγκάντα, αφού κατανάλωσαν εμπλουτισμένα δημητριακά που τους είχε χορηγήσει το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (PAM).

Σύμφωνα με τον Μούσα Εκουέρου, τον υπουργό Πρόληψης Καταστροφών, η κατάσταση των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία είναι σοβαρή.

«Εργαζόμαστε με το PAM για να καθορίσουμε την αιτία», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι αρκετοί άνθρωποι που ασθένησαν έχουν ήδη αναρρώσει και πήραν εξιτήριο.

Ουγκάντα: Δύο νεκροί και δεκάδες νοσηλεύονται αφού έφαγαν δημητριακά που χορηγούσε o ΟΗΕ Facebook Twitter

Χωρίς να επιβεβαιώσει τους θανάτους, το PAM ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι διέκοψε τη διανομή αυτών των δημητριακών σε όλη τη χώρα επειδή «δεκάδες άνθρωποι ασθένησαν και εισήχθησαν σε κέντρα υγείας» στην Καραμότζα. «Εξ αρχής, το PAM αντιμετώπισε το γεγονός ως κατεπείγον», πρόσθεσε.

Τα πρώτα κρούσματα αναφέρθηκαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Οι ασθενείς παρουσίασαν υψηλό πυρετό και διανοητική σύγχυση.

Τα εμπλουτισμένα δημητριακά δίνονται κυρίως σε έγκυες γυναίκες ή σε μητέρες που θηλάζουν για να προληφθεί ο υποσιτισμός και η καθυστέρηση της ανάπτυξης του βρέφους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ