Ανεπιθύμητος ο Μάιλο Γιαννόπουλος στην Αυστραλία μετά από σχόλια για τη σφαγή στη Νέα Ζηλανδία

Ανεπιθύμητος ο Μάιλο Γιαννόπουλος στην Αυστραλία μετά από σχόλια για τη σφαγή στη Νέα Ζηλανδία Facebook Twitter
ΕΡΑ
4

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να ανακαλέσει την βίζα του ακροδεξιού Μάιλο Γιαννόπουλος μετά από σχόλια του για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία. 

Η βίζα είχε εγκριθεί μόλις μια εβδομάδα πριν από τον υπουργό Μετανάστευσης. 

Ο υπουργός, Ντέιβιντ Κόλμαν, δήλωσε σήμερα πως τα σχόλια του Μάιλο Γιαννόπουλος, αμέσως μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, ήταν «άθλια και υποθάλπουν το μίσος και τον διχασμό» και πως δεν θα του επιτραπεί η είσοδός στην χώρα. 

Ο Μάιλο Γιαννόπουλος απέδωσε την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία στην «καθιέρωση του παραχαϊδεμένου εξτρεμιστικού αριστερισμού και της βάρβαρης ξένης κουλτούρας». 

Παράλληλα υποστήριξε την Κάντις Όουενς για την οποία, ο δράστης των επιθέσεων στη Νέα Ζηλανδία, είχε γράψει στο μανιφέστο του ότι ήταν ο άνθρωπος «που τον επηρέασε περισσότερο από τον καθένα».  

«Οι άνθρωποι δεν ριζοσπαστικοποιούνται από την δική τους πολιτική ομάδα. Ωθούνται στην ακροδεξιά από την αριστερά, όχι από άλλους στην δεξιά», έγραψε ο Γιαννόπουλος. 

Σημειώνεται πως ο Κόλμαν είχε εγκρίνει τη βίζα του Γιαννόπουλος παρά τις συστάσεις για το αντίθετο από το αρμόδιο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων. 

Ο Κόλμαν είπε πως η επίθεση ήταν «μια πράξη του απόλυτου κακού», προσθέτοντας πως η Αυστραλία συμπαραστέκεται στη Νέα Ζηλανδία και σε όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες στον κόσμο καταδικάζοντας αυτή την απάνθρωπη πράξη. 

Παράλληλα και ο εκπρόσωπος των Εργατικών για την Ιθαγένεια και την Πολυπολιτισμικότητα, Τόνι Μπέρκ, κάλεσε τον Κόλμαν να αντιμετωπίσει τον εξτρεμισμό της ακροδεξιάς ακριβώς όπως θα αντιμετώπιζε κάθε μορφή εξτρεμισμού και να ανακαλέσει την βίζα του Μάιλο Γιαννόπουλος. 

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, χαρακτήρισε το συμβάν της Παρασκευής ως μία «βίαιη, εξτρεμιστική, ακροδεξιά τρομοκρατική επίθεση», ενώ παράλληλα καταδίκασε τις δηλώσεις του γερουσιαστή από το Κουίνσλαντ Φρέιζερ Άνινγκ λέγοντας πως «να κατηγορείς τη μετανάστευση για τις δολοφονικές επιθέσεις ενός βίαιου ακροδεξιού εξτρεμιστή είναι αηδιαστικό». 

«Οι απόψεις αυτές δεν έχουν θέση στην Αυστραλία, πόσο μάλλον στο κοινοβούλιό της», είπε ο Μόρισον. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ