Έλληνας πρόξενος - Νέα Ζηλανδία: Η παρουσία των ακροδεξιών είναι αισθητή

Έλληνας πρόξενος - Νέα Ζηλανδία: Η παρουσία των ακροδεξιών είναι αισθητή Facebook Twitter
0

Για το προφίλ του δολοφόνου στη Νέα Ζηλανδία και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, μίλησε ο Έλληνας επίτιμος πρόξενος στο Ουέλλινγκτον, Γιώργος Νεονάκης, που έκανε λόγο για «αισθητή παρουσία» των ακροδεξιών στη χώρα, όπου σημειώθηκαν δύο επιθέσεις σε τεμένη με 49 νεκρούς και 48 τραυματίες

«Το μόνο θετικό σημείο αυτή τη στιγμή, όσον αφορά την ελληνική κοινότητα στο Κράιστερτς, είναι πως ευτυχώς δεν έχουμε ούτε ένα ελληνικό όνομα, ούτε στους καταλόγους των τραυματισμένων, ούτε σε εκείνον των δολοφονηθέντων» σχολίασε ο κ. Νεονάκης, μιλώντας στο CNN. 

Ο Έλληνας πρόξενος εκτιμά πως στη Νέα Ζηλανδία ζουν περίπου 700 Έλληνες.

Ερωτηθείς για τον δράστη, ο κ. Νεονάκης σημείωσε: «κανείς δεν τον ήξερε μέχρι πριν από δύο ημέρες, όταν ανάρτησε βίντεο με ό,τι ήθελε να κάνει». Όπως εξήγησε, οι νόμοι περί οπλοκατοχής «μόνο χαλαροί δεν είναι» στη χώρα.

«Η Νέα Ζηλανδία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχεις το δικαίωμα να έχεις στην κατοχή σου οποιοδήποτε πυροβόλο όπλο εκτός από αυτόματο, τη στιγμή που ανήκεις σε ένα κλαμπ. Οι νόμοι εδώ είναι πάρα πολύ σκληροί ως προς την οπλοκατοχή».

Όπως επισημαίνει, «τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή η παρουσία των ακροδεξιών», με ξένους μουσουλμάνους να πέφτουν συχνά θύματα φραστικής βίας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ