Γαλλία: Σάλος μετά την απειλή της ένωσης των γυναικολόγων πως θα σταματήσει να πραγματοποιεί αμβλώσεις

Γαλλία: Σάλος μετά την απειλή της ένωσης των γυναικολόγων πως θα σταματήσει να πραγματοποιεί αμβλώσεις Facebook Twitter
2

Η ένωση των γυναικολόγων στη Γαλλία απειλεί να σταματήσει να πραγματοποιεί επεμβάσεις άμβλωσης ως μέσο πίεσης ώστε η υπουργός Υγείας να συναντηθεί με τους δυσαρεστημένους γιατρούς. 

Η υπουργός, Ανιές Μπιζίν καθώς και φεμινιστικές οργανώσεις, έκαναν λόγο για «απαράδεκτη απειλή» η οποία θέτει τις γυναίκες «σε κατάσταση ομηρίας». 

Η Μπιζίν εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί οι γυναίκες να χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικό όπλο και για λόγους προβολής από τα ΜΜΕ, σε ένα ζήτημα για το οποίο το υπουργείο έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα. 

Προσθέτει πως η απειλή είναι ενάντια «στο άνευ προϋποθέσεων δικαίωμα στην άμβλωση που είναι εγγυημένο στη χώρα μας» και πως λυπάται για την διαστρεβλωμένη εικόνα που δίνεται για του Γάλλους γυναικολόγους και μαιευτήρες «από μία ένωση που υποτίθεται τους εκπροσωπεί». 

Λίγους μήνες πριν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Γυναικολόγων και Μαιευτήρων (Syngof), ο Μπερτράντ Ντε Ροσαμπό είχε δικαιολογήσει την άρνηση του να πραγματοποιεί επεμβάσεις τερματισμού της εγκυμοσύνης λέγοντας πως «η έκτρωση ισοδυναμεί με «ανθρωποκτονία». 

Σε επιστολή που υπογράφεται αυτή την εβδομάδα από έναν συνάδελφο του,ο Ζαν Μαρτί, πρώην πρόεδρο της ίδιας ένωσης, ζητά από τους γυναικολόγους να «είναι έτοιμοι να σταματήσουν τις εκτρώσεις προκειμένου να ακουστούν». 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Μαρτί είπε πως σκόπιμα θέλησε να προβοκάρει. 

Ο ιατρικός σύλλογος της Γαλλίας καταδίκασε την απειλή την οποία θεωρεί «αντίθετη στην ιατρική δεοντολογία» ενώ η φεμινιστική Osez le Féminisme  σχολίασε το γεγονός στο Twitter. «H Syngof απειλεί με απεργία από τις εκτρώσεις. Θα μπορούσε να κάνει απεργία από τα τεστ ΠΑΠ, όχι; Αυτό από την ίδια ένωση που ο πρόεδρος της αποκάλεσε τις αμβλώσεις ανθρωποκτονίες». 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Με το που διάβασα τον τίτλο σφίχτηκε το στομάχι μου: Σκέψου να είσαι έγκυος, και να θέλεις να κάνεις έκτρωση, και να διαβάσεις αυτή την ανακοίνωση των γυναικολόγων. Και να σκεφτείς ότι δεν θα μπορέσεις να κάνεις την έκτρωση, και θα βρεθείς με ένα παιδί που δεν το θέλεις, άρα θα καταστραφεί η ζωή σου σε μεγάλο βαθμό.
Ακριβως αυτό, και να καταστραφούν κι άλλες ζωές τριγύρω, του παιδιού μη εξαιρουμένου (πχ. κύημα που προέρχεται απο βιασμό)Αλλα κι επιπλέον τα χρονικά περθώρια για μια όσο το δυνατόν βοοηθική και ασφαλή άμβλωση είναι συγκεκριμένα. Μετά τον 3ο μήνα τα περιθώρια στενεύουν και σε πιο προχωρημένη εγκυμοσύνη (όπως όταν συντρέχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν διακοπή της κύησης) η μέθοδος επιλογής είναι η πρόκληση ωδίνων για φυσιολογικό τοκετό με ταυτόχρονη χορήγηση φαρμάκων που ουσιαστικά προκαλούν ενδομήτριο θάνατο, με όλα τα ψυχολογικα δεινά που μια τέτοια κίνηση επιφέρει στη γυναίκα. Δηλαδη όταν αυτοί θα αποφασίσουν, για κάποιες θα είναι ήδη αργά...Απλά απαράδεκτο.