Νέα Ζηλανδία: To «μανιφέστο» του Αυστραλού δράστη της επίθεσης

Νέα Ζηλανδία: To «μανιφέστο» του Αυστραλού δράστη της επίθεσης Facebook Twitter
0

Αυστραλός, με ιρλανδικές και αγγλικές ρίζες όπως λέει ο ίδιος, είναι ο ένας από τους συλληφθέντες για την  επίθεση στα τεμένη στην πόλη Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ, έχει περιγράψει σε ένα κατά  κάποιον τρόπο «μανιφέστο» το πως σχεδίασε το μακελειό και τους λόγους που το πραγματοποίησε.

Ο δράστης δημοσίευσε ένα κείμενο 74 σελίδων με τίτλο «The Great Replacement» (Η Μεγάλη Αντικατάσταση) στο Twitter πριν από τις δολοφονίες, υποδεικνύοντας μια «τρομοκρατική επίθεση».

Αναφέρει πως σχεδίαζε την επίθεση για δύο χρόνια. Η Νέα Ζηλανδία δεν ήταν η αρχικός του στόχος όμως αποφάσισε να κάνει την επίθεση εκεί «γιατί ήταν πλούσια σε στόχους»

Για περίπου 3 μήνες μελετούσε τις χωροταξικές λεπτομέρειες της πόλης Κράισττσερτς. 

Ο δράστης θέτει ερώτηση στον εαυτό του για αν είναι μετανιωμένος. «Όχι, εύχομαι μόνο να είχα σκοτώσει περισσότερους εισβολείς αλλά και προδότες». Σαν λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του αναφέρει την «μαζική μετανάστευση», τα «ποσοστά γεννήσεων» και τη «γενοκτονία που υφίστανται οι λευκοί». 

«Γεννήθηκα στην Αυστραλία, σε μια οικογένεια της εργατικής τάξης, με χαμηλό εισόδημα. Είμαι ένας συνηθισμένος λευκός άντρας, από μια συνηθισμένη οικογένεια, ο οποίος αποφάσισα να κάνω κάτι για να διασφαλίσω το μέλλον του λαού μου».

Αρνείται πως έλαβε κάποια εντολή για να κάνει όσα έκανε. Γράφει πως έδρασε μόνος του και σαν πηγή έμπνευσης του αναφέρει τον Νορβηγός Άντερς Μπρέιβικ, που πραγματοποίησε τις φονικές επιθέσεις στη χώρα του το 2011, σκοτώνοντας 77 άτομα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM