Ανυποχώρητος ο Ερντογάν για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να αποχωρήσει από τη συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400. 

Ο Ερντογάν έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk.

Ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν η Τουρκία να αγοράσει τους S-400, αλλά να μην τους ενεργοποιήσει, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται.

Η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι η προμήθεια των S-400 από τη Ρωσία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις αμυντικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν παραμένει ανυποχώρητος στη θέση αυτή. 

Σημειώνεται πως την προηγούμενη Παρασκευή το Πεντάγωνο, κλιμακώνοντας την αμερικανική στάση έναντι στην απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει με την εν λόγω αγορά, προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες», εάν η Τουρκία ολοκληρώσει την αγορά των S-400.

«Εάν η Τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μας, τις στρατιωτικές σχέσεις μας» σημείωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

«Δεν θα μπορούν να έχουν τα F-35 και τους πυραύλους Πάτριοτ» διεμήνυσε. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ