Στη Γαλλία τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing 737

Στη Γαλλία τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing 737 Facebook Twitter
0

Με την πρωινή πτήση Άντισσα Μπέμπα – Παρίσι της Ethiopian Airlines έφθασε στο αεροδρόμιο του Roissy-Charles de Gaulle, η αποστολή της Αιθιοπίας που μετέφερε στο Παρίσι τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing 737 Max


Το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Ανάλυσης για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, γνωστό ως «BEA » που είναι εγκαταστημένο στο πρώην αεροδρόμιο του Μπουρζέ έξω από το Παρίσι, επελέγη τελικά για την ανάλυση των δύο μαύρων κουτιών που στην πραγματικότητα είναι πορτοκαλί.


Η Αιθιοπία επέλεξε την Ευρώπη παρά την επιμονή των Aμερικανών εμπειρογνωμόνων που βρίσκονταν στην Άντισσα Μπέμπα και πρότειναν να βοηθήσουν τους ομολόγους τους Αιθίοπες μετά τη συντριβή.


Στην αρχή προτάθηκε το γερμανικό ερευνητικό κέντρο BFU στην πόλη Μπρούνσβικ στην Κάτω Σαξωνία, το οποίο όμως αρνήθηκε, αναγνωρίζοντας ότι η επιχείρηση ήταν περίπλοκη και ότι αδυνατούσε να διαβάσει το νέο λογισμικό του αεροπλάνου.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες προβλέπεται να είναι παρόντες στο Μπουρζέ κατά το άνοιγμα των κουτιών.

Θα παραβρεθούν επίσης Γάλλοι στρατιωτικοί από την αρμόδια χωροφυλακή για τις αερομεταφορές καθώς και ο Γενικός Εισαγγελέας Παρισίων, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα για το ατύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους και 9 Γάλλοι ανάμεσα στα 157 θύματα.

Καθηλωμένα όλα τα αεροσκάφη του ίδιου τύπου

H Boeing αποφάσισε να καθηλώσει ολόκληρο τον στόλο των 737 MAX, παγκοσμίως, μετά τις νέες ανακαλύψεις των ερευνητών στο σημείο του δυστυχήματος του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως η απόφαση αφορά σε 371 αεροσκάφη σε όλο τον πλανήτη.

Το δυστύχημα της Κυριακής στην Αντίς Αμπέμπα κόστισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους, τους 149 επιβάτες και τα 8 άτομα του πληρώματος του Boeing. Ένα παρόμοιο δυστύχημα στην Ινδονησία είχε οδηγήσει στον θάνατο 155 άτομα. 

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ