Ο Ρότζερ Στόουν θα παρουσιαστεί εκ νέου στο δικαστήριο, αναμένοντας την απόφαση για την κυκλοφορία του βιβλίου του

Ο Ρότζερ Στόουν θα παρουσιαστεί εκ νέου στο δικαστήριο, αναμένοντας την απόφαση για την κυκλοφορία του βιβλίου του Facebook Twitter
EPA
0

Ότι δεν προσπάθησαν να αποκρύψουν οτιδήποτε από το δικαστήριο, αναφορικά με την δικαστική απαγόρευση δημόσιου σχολιασμού των εξελίξεων δήλωσαν την Δευτέρα στην ομοσπονδιακή δικαστή Έϊμι Μπέρμαν Τζάκσον, οι δικηγόροι του Ρότζερ Στόουν.

Στην διάρκεια εκείνης της δικαστικής ακρόασης, οι δικηγόροι υπεράσπισης του Στόουν δεν ανέφεραν ότι ο πελάτης τους βρίσκονταν στα μισά της προσπάθειάς του για την έκδοση ενός βιβλίου, στο οποίο γίνεται προσπάθεια υπονόμευσης της έρευνας για την Ρωσία, που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, σύμφωνα με το «Politico».

Σε μία κατάθεση την οποία διέταξε η δικαστής Τζάκσον, ο δικηγόρος του Στόουν, Μπρους Ρόγκοου, δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε μετά την ακρόαση της 21ης Φεβρουαρίου, ότι το νέο εισαγωγικό σημείωμα στην χάρτινη έκδοση ενός βιβλίου, που είχε γράψει ο Στόουν για την προεκλογική εκστρατεία του 2016, θα μπορούσε να του προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

«Διαβάζοντας για πρώτη φορά τη νέα εισαγωγή, καθώς περίμενε το αεροπλάνο για την επιστροφή του στο Φορτ Λόντερντεϊλ, επανέφερε το θέμα οδηγώντας στο αίτημα προς το δικαστήριο προκειμένου αυτό να ξεκαθαριστεί», έγραψε ο Ρόγκοου κι άλλοι δικηγόροι στο δικαστικό έγγραφο υπερασπίζοντας τον Στόουν κατά της κατηγορίας της ψευδορκίας, αλλά και της χειραγώγησης μαρτύρων.

«Δεν υπήρξε ούτε υπάρχει κάποια πρόθεση να κρύψουμε κάτι. Η νέα εισαγωγή που δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2019, παρουσιάζει μία ερώτηση την οποία προσπαθήσαμε, προφανώς αδέξια, να απαντήσουμε. Έχοντας δεχτεί επικρίσεις, επιδιώκουμε μόνο να υπερασπιστούμε τον κ. Στόουν και να βαδίσουμε μπροστά χωρίς να γίνεται ντόρος», πρόσθεσε η νομική ομάδα υπεράσπισης του Στόουν.

Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά μηνύματα που προσκόμισαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι του Στόουν χθες το βράδυ, αφήνουν να εννοηθεί ότι έξι ημέρες πριν από την διεξαγωγή της δικαστικής ακρόασης της 21ης Φεβρουαρίου, ο Στόουν εξέφραζε την ανησυχία του, σχετικά με τις συνέπειες που μπορούσε να έχει η περιοριστική εντολή της Τζάκσον στην προώθηση της νέας εκδοτικής προσπάθειας του.

Το αναφερόμενο βιβλίο έχει ένα νέο τίτλο: «Ο Μύθος της Ρωσικής Συνωμοσίας: Η εκ των έσω Ιστορία για το Πως Πραγματικά Νίκησε ο Ντόναλντ Τραμπ».

«Να έχεις υπόψη σου ότι η δικαστής είναι ενδεχόμενο να διατάξει την απαγόρευση δημόσιου σχολιασμού οποιαδήποτε στιγμή. Παρά το γεγονός ότι θα ασκήσουμε έφεση, αυτό θα απαιτήσει χρόνο», φέρεται να έγραψε ο Στόουν στον εκδότη του Μάικλ Κάμπελ (Skyhorse Publishing) στις 15 Φεβρουαρίου.

«Πρέπει επίσης να έχω το νου μου με τα διάφορα ΜΜΕ. Θέλω να μιλάω μαζί τους, αλλά δεν θέλω πραγματικά να μιλάω για το βιβλίο. Αυτοί είναι περίεργοι καιροί», ανέφεραν τα παραπάνω ηλεκτρονικά μηνύματα.

Αμέσως μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος του Στόουν, η Τζάκσον εξέδωσε μία περιορισμένη εντολή απαγόρευσης, επιβάλλοντας του να μην μιλάει δημόσια για την υπόθεση του, εντός του ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Ωστόσο, μετά την δημοσίευση μιας φωτογραφίας της Τζάκσον στον λογαριασμό του Στόουν στο Instagram, με ένα σχέδιο που έμοιαζε να είναι στόχαστρο στο άκρο της, η δικαστής τον διέταξε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Ο Στόουν παρουσιάστηκε στην δικαστική αίθουσα (21η Φεβρουαρίου) υποστηρίζοντας ότι η ανάρτηση αυτή ήταν αποτέλεσμα μιας απρόσεχτης διαχείρισης φωτογραφιών, που του είχαν στείλει εθελοντές.

Από την πλευρά της, η δικαστής δήλωσε ότι δεν βρήκε αξιόπιστη την κατάθεση του Στόουν κι έτσι επέβαλε την επέκταση εφαρμογής της απαγόρευσης σχολιασμού των εξελίξεων στην υπόθεση του Στόουν, σε όλες τις δημόσιες δηλώσεις του.

Ο Στόουν αναμένεται να παρουσιαστεί και πάλι την Πέμπτη στο δικαστήριο, στο πλαίσιο μιας νέας δικαστικής ακρόασης, στην οποία θα γίνει συζήτηση για την πιθανή ημερομηνία της δίκης του, αλλά και είναι πιθανόν να διαφανούν οι προθέσεις αντίδρασης της Τζάκσον, αναφορικά με την έκδοση του βιβλίου του.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Στόουν στο δικαστήριο, δείχνουν επίσης μία ασυνήθιστη γνώση για την επιχειρηματική εμπλοκή του ίδιου σε ζητήματα που σχετίζονται με το βιβλίο, αλλά και ίσως των προσδοκιών του για τον γενικότερο αντίκτυπο που μπορεί να έχει.

Τον Δεκέμβριο, ο δικηγόρος του Στόουν Γκραντ Σμιθ είχε δηλώσει ότι ο Στόουν απέρριψε έναν τίτλο που του είχε προτείνει ο εκδότης του για τη νέα έκδοση: «Οι Δεσμοί μου με την Προεκλογική Εκστρατεία του Τραμπ: Ότι Ξέρω, Ότι Δεν Ξέρω και Γιατί ο Μάλερ είναι Λάθος».

«Ο τίτλος που προτάθηκε δεν θα ήταν καλός ούτε για την κοινή γνώμη, ούτε για την κυβέρνηση», έγραψε ο Σμιθ επικαλούμενος την αντίδραση του Στόουν.

Ωστόσο, παρά την δημοσιότητα που δόθηκε στην σύλληψη του Στόουν τον Ιανουάριο, το βιβλίο του δεν φαίνεται να έχει καλή πορεία στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος της εκδοτικής εταιρίας του βιβλίου του, Τόνι Λάιονς προσπάθησε να φανεί αισιόδοξος σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Στόουν στις 26 Φεβρουαρίου, γράφοντας: «Δεν πουλάει ιδιαίτερα μέχρι τώρα, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM