Ο δήμαρχος της Μπολόνια βαρέθηκε οι τουρίστες να παραγγέλνουν «σπαγγέτι μπολονέζ»: Το πιάτο είναι fake news

Ο δήμαρχος της Μπολόνια βαρέθηκε οι τουρίστες να παραγγέλνουν «σπαγγέτι μπολονέζ»: Το πιάτο είναι fake news Facebook Twitter
1

Μια μεγάλη διαμάχη έχει ξεσπάσει στην Μπολόνια μετά τις δηλώσεις του δημάρχου πως το διάσημο πιάτο «σπαγγέτι μπολονέζ», το οποίο αποκάλεσε «fake news», δεν έχει καμία σχέση με την πόλη. 

Ο Virginio Merola είπε πως βαρέθηκε οι τουρίστες που έρχονται στην πόλη να παραγγέλνουν το «spag bol», όπως το αποκαλούν εκεί, δηλαδή σπαγγέτι μπολονέζ, καθώς δεν είναι σε καμία περίπτωση παραδοσιακό πιάτο της περιοχής. 

«Βασικά η σπαγγέτι μπολονέζ δεν υπάρχει, ωστόσο είναι παγκοσμίως διάσημη. Αυτό που θα προτιμούσαμε να γνωρίζει ο κόσμος είναι πως η Μπολόνια ανακάλυψε τις ταλιατέλες, τα τορτελίνια και τα λαζάνια», σχολίασε ο δήμαρχος στον ραδιοφωνικό σταθμό RAI. 

Μάλιστα ζήτησε από τους χρήστες στο Twitter να του στείλουν φωτογραφίες με σπαγγέτι μπολονέζ από όλο τον κόσμο, τις οποίες σκοπεύει να εκθέσει στο FICO Eataly World, το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο φαγητών παγκοσμίως.

Ο δήμαρχος της Μπολόνια βαρέθηκε οι τουρίστες να παραγγέλνουν «σπαγγέτι μπολονέζ»: Το πιάτο είναι fake news Facebook Twitter

«Είναι περίεργο να είμαστε διάσημοι σε όλον τον κόσμο για ένα πιάτο που δεν είναι δικό μας. Εννοείται πως χαιρόμαστε που προκαλεί ενδιαφέρον για την πόλη μας, αλλά θα προτιμούσαμε να μας γνωρίζουν για το ποιοτικό φαγητό μας που είναι μέρος της γαστρονομικής μας παράδοσης», είπε στην βρετανική Telegraph. 

Η επίσημη συνταγή της περιοχής για μπολονέζ περιέχει γάλα και λευκό κρασί και απέχει πολύ από την σάλτσα ντομάτας με κιμά, που πολλοί έχουν συνδέσει με το όνομα.

Στην Ιταλία, οποιαδήποτε σάλτσα με βάση το κρέας είναι γνωστή ως «ραγού» και είναι εκείνο το πιάτο, που σερβίρεται με ταλιατέλες και είναι πιθανότερο να συναντήσει κανείς στην Μπολόνια. 

Με πληροφορίες από Euronews 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια