Νοσοκόμα του Στίβεν Χόκινγκ κατηγορείται για «ανάρμοστη συμπεριφορά» όταν τον φρόντιζε

Νοσοκόμα του Στίβεν Χόκινγκ κατηγορείται για «ανάρμοστη συμπεριφορά» όταν τον φρόντιζε Facebook Twitter
0

Μια πρώην νοσοκόμα του Στίβεν Χόκινγκ τέθηκε σε διαθεσιμότητα καθώς κατηγορείται για «ανάρμοστη συμπεριφορά» στην φροντίδα του. 

Η Patricia Dowdy, που εργαζόταν με τον καταξιωμένο επιστήμονα για 15 χρόνια, τέθηκε σε διαθεσιμότητα το 2016. Η έρευνα σε βάρος της ξεκίνησε μετά από παράπονα της οικογένειας του Χόκινγκ και αυτές τις μέρες διεξάγεται η σχετική ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Λονδίνου, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου και γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. 

Η 61χρονη πρώην νοσοκόμα αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, αλλά δήλωσε στην Mail on Sunday πως έχει αναστατωθεί πολύ. 

Η φερόμενη «ανάρμοστη συμπεριφορά» της Dowdy έλαβε χώρα στο Κέιμπριτζ, σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί στο δικαστήριο. 

To 2004, δέκα νοσοκόμες που είχαν φροντίσει κατά καιρούς τον Χόκινγκ, κατηγόρησαν την σύζυγό του, Ελέιν Μέισον, για κακοποίηση αλλά δεν είναι σαφές αν η Dowdy συγκαταλέγεται ανάμεσά τους.

Ο διαπρεπής Βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ πέθανε στις 14 Μαρτίου 2018. Στα 21 του διαγνώστηκε ότι έπασχε από την ανίατη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία σταδιακά προκάλεσε την πλήρη παράλυση του σώματός του, τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον ανάγκασε να χρησιμοποιεί φωνή παραγόμενη από υπολογιστή για να επικοινωνεί.

Ο Στίβεν Χόκινγκ απέκτησε ευρύτερη, παγκόσμια φήμη το 1998, αφού δημοσιεύθηκε το βιβλίο «A Brief History of Time», το οποίο πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

Με πληροφορίες από BBC και The Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ