Πώς η ακροδεξιά κεφαλαιοποίησε τη δολοφονία μίας 14χρονης στο Βερολίνο

1

Πέρσι τον Μάρτιο η 14χρονη Κάιρα δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στο Βερολίνο. Αυτό που ακολούθησε μετά τη δολοφονία της ήταν κάτι που δεν είχαν δει ξανά οι αστυνομικές αρχές. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει ωστόσο και τι είχε συμβεί πριν από αυτήν και πλέον θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι η ακροδεξιά και η ρητορική μίσους εναντίον μεταναστών υποκίνησε αυτό το στυγερό έγκλημα. 

«Το όνομα μου είναι Κάριν Γκρος, ζω στο Βερολίνο, είμαι 42 ετών και είμαι η μητέρα της Κάιρα. Ήταν μία συνηθισμένη μέρα, σαν κάθε άλλη. Οδηγούσα για να επιστρέψω σπίτι. Μπαίνοντας στο διαμέρισμά μας, αναρωτήθηκα γιατί η πόρτα δεν ήταν κλειστή. Μπαίνω στο σαλόνι και τη βλέπω να κάθεται στον καναπέ, φιμωμένη με ένα κασκόλ, μουσκεμένο στο αίμα», λέει η μητέρα της κοπέλας. 

Η άτυχη 14χρονη είχε μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου. Μετά από 90 λεπτά οι γιατροί ανακοίνωσαν στη μητέρα της ότι ήταν νεκρή. Αυτό που ακολούθησε τον θάνατο της, ήταν ένα παραλήρημα ρατσιστικού μίσους. Η δολοφονία της έφηβης παρουσιάστηκε σε ένα μεγάλο μέρος των media, αλλά κυρίως στα social media, ως έγκλημα που είχε διαπραχθεί από λαθρομετανάστες. 

Μέσα ελάχιστες ώρες και ενώ ακόμη δεν είχε γίνει γνωστή η ταυτότητα του δράστη, ένα κύμα μίσους εναντίον των μεταναστών διέτρεχε τον Τύπο και το σκοτεινό πολιτικό παρασκήνιο της Γερμανίας. Γκρουπ της ακροδεξιάς οργάνωναν μέσω των social κινητοποιήσεις και επιχειρήσεις εκκαθάρισης, κάτι που για πολλούς υποκινήθηκε και από την αντιμεταναστευτική πολιτική της χώρας. Η ακροδεξιά άρχισε να κατηγορεί ανοιχτά μετανάστες διαρρέοντας fake news πως πρόκειται για κάποιον μετανάστη από το Καζακστάν και πάει λέγοντας. 

Πολύ σύντομα η αστυνομία ειδοποίησε τη μητέρα της Κάιρα ότι είχε συλλάβει τον δράστη. Ήταν ένας ελάχιστα μεγαλύτερος συμμαθητής της. Τα στοιχεία του 15χρονου δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα, καθώς ήταν ανήλικος, κάτι που ενίσχυσε τις φήμες. 

Δεν έδειξε ποτέ την παραμικρή μεταμέλεια, όμως, πλέον το θέμα των αστυνομικών αρχών δεν ήταν αυτό. Η υπόθεση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν ένας γνωστός στη χώρα ακροδεξιός είπε στα ΜΜΕ ότι ο δολοφόνος ήταν Μουσουλμάνος μετανάστης από την Τσετσενία. Δεν είχε καμία σημασία η αλήθεια, ότι ο δολοφόνος, δηλαδή, ήταν Χριστιανός, Γερμανός, γνώριμος της κοπέλας. 

Το αγόρι καταδικάστηκε σε 9 χρόνια εγκλεισμού σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Η αστυνομία με αμηχανία παραδέχεται ότι ποτέ στο παρελθόν ένα έγκλημα δεν πολιτικοποιήθηκε τόσο πολύ και δεν κεφαλαιοποιήθηκε από την ακροδεξιά με τέτοιο τρόπο... 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω κάποια πράγματα...Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι από μόνη της ένα αδίκημα;Όσο βλακώδες είναι να ρίχνεις τις ευθύνες για τα πάντα στους ανθρώπους που δεν είναι νόμιμα σε μια χώρα άλλο τόσο βλακώδες είναι να προσποιείσαι ότι ένας που δεν έχει έγγραφα και δεσμούς με μια χώρα θα είναι το ίδιο παραβατικός με τον νομίμως διαμένοντα, με αυτόν που έχει εκεί την οικογένειά του, τη δουλειά του και τους φίλους του. Προφανώς θα είναι πιο παραβατικός. Και είναι. Θα κλέψει για να φάει αφού δεν μπορεί να ζήσει νόμιμα.Το ότι η ακροδεξιά ψεύδεται με στόχο να αλιεύσει ψηφαλάκια και να μοιράσει φόβο δεν σημαίνει ότι η παράνομη μετανάστευση είναι κάτι καλό ή ότι δεν δημιουργεί προβλήματα. Two wrongs don't make a right. Και δεν κατάλαβα ποτέ μου για ποιον λόγο η ακροαριστερά είναι υπέρ της παράνομης μετανάστευσης.Να πούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της νόμιμης μετανάστευσης γίνεται μετά από πρόσκληση από εργοδότη. Ας αναρωτηθούμε στην Ελλάδα ποιο ποσοστό μεταναστών έχει έρθει νόμιμα. Το ότι οι ελληνικοί νόμοι έχουν εκατομμύρια παραθυράκια, με αποτέλεσμα να βρίσκουν κάποιας μορφής "χαρτιά", μετά από μια παράνομη παραμονή εδώ, είναι μια άλλη κουβέντα.