Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο καθώς η αντιτρομοκρατική εντόπισε τρία πακέτα με βόμβες στο Αεροδρόμιο Χίθροου, το αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου και το σταθμό Waterloo, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

 

Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν τους τρεις αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, που βρέθηκαν σε ταχυδρομικές σακούλες μεγέθους Α4.

 

«Η Αντιτρομοκρατική Διοίκηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως μια σειρά επιθέσεων και αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια αναφορικά με τα κίνητρα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές δεν επηρεάστηκαν.

 

Τα τρία δέματα με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εστάλησαν «φαίνεται να είχαν τη δυνατότητα να προκαλέσουν μια μικρή φωτιά κατά το άνοιγμα τους», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. 

 

Το Compass Centre στο αεροδρόμιο του Χίθροου εκκενώθηκε μετά την αναφορά στην αστυνομία για δέμα περίπου στις 09:55 το πρωί. Η συσκευή πήρε φωτιά όταν το προσωπικό άνοιξε την σακούλα, ανακοίνωσε η αστυνομία. 

 

Εκπρόσωπος του Χίθροου είπε πως το αεροδρόμιο θα βοηθήσει στην αστυνομική έρευνα για την «εγκληματική πράξη». 

 

Δυο ακόμη δέματα εντοπίστηκαν στην βρετανική πρωτεύουσα τις επόμενες τρεις ώρες. 

 

Μια περιοχή στον σταθμό Waterloo αποκλείστηκε όταν έγιναν αναφορές για δεύτερο δέμα περίπου στις 11:40 το πρωί. 

 

Το τρίτο δέμα εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου περίπου στις 12:10 το μεσημέρι, μετά από αντίστοιχες αναφορές, και αμέσως αποκλείστηκε το σημείο, ενώ απομακρύνθηκε όλο το προσωπικό. 

 

Τα δέματα που ακολούθησαν εκείνο του Χίθροου δεν ανοίχτηκαν και «είναι πλέον ασφαλή», διευκρίνισε η αστυνομία.  

 

Με πληροφορίες από BBC