Σάλος προκλήθηκε από τα σχόλια του κωμικού Trevor Noah σχετικά με την κλιμάκωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.

 

Ο κωμικός, στη διάρκεια επεισοδίου του The Daily Show, αστειεύτηκε λέγοντας πως ένας πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες θα ήταν «το πιο διασκεδαστικό πράγμα» και πως θα ήταν «ο μακρύτερος σε διάρκεια πόλεμος της ιστορίας, άλλο ένα χορευτικό νούμερο»

 

Tο σχόλιο προκάλεσε χιλιάδες αρνητικές αντιδράσεις στο Twitter, ειδικά από Ινδούς χρήστες. Ο κωμικός από τη Νότια Αφρική αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. 

 

Οι σχολιαστές θεώρησαν τα λεγόμενα του Noah «ρατσιστικά» και πως δείχνουν «αναισθησία» 

 

Όταν ένας χρήστης των κατηγόρησε πως διακωμωδεί τον πόλεμο μέσα από στερεότυπα που υπάρχουν για τις ταινίες του Bollywood, o Νoah θέλησε να απολογηθεί αναφέροντας τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να βρει κωμικές γωνίες στα πράγματα. Ταυτόχρονα ζήτησε συγγνώμη «επειδή πλήγωσα εσένα και άλλους, δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου».   

 

Πρόσθεσε πως έχει κάνει αστεία με οτιδήποτε, ακόμα και για τη μητέρα του, η οποία είχε πυροβοληθεί από τον πρώην σύζυγο της.

 

Αρκετοί χρήστες επίσης σχολίασαν πως η κατακραυγή για το σχόλιο ήταν «περιττή» και απλά ακόμα ένα παράδειγμα του πως τα πράγματα μεγαλοποιούνται στα social media. 

 

Στο κανάλι του The Daily Show στο YouTube υπάρχουν επικριτικά σχόλια, αλλά και αρκετοί που αναφέρουν πως βρήκαν το συγκεκριμένο κομμάτι της εκπομπής αστείο. 

 

Γενικότερα οι διαμάχες στο Twitter για πολιτικά θέματα είναι αρκετά συνηθισμένες στην Ινδία. Οι σταρ της χώρας είναι εύκολο να κατηγορηθούν επειδή τοποθετούνται σε πολιτικά ζητήματα ή επειδή αποφεύγουν να τοποθετηθούν. 

 

Στην τωρινή κρίση στις σχέσεις Ινδίας- Πακιστάν, η σταρ του Bolywood, η Priyanka Chopra, έγραψε κάτι υπέρ της ινδικής πολεμικής αεροπορίας. Τo tweet της ηθοποιού έχει προκαλέσει καμπάνια συλλογής υπογραφών στο Πακιστάν, η οποία ζητάει από την Unicef να της αφαιρέσει τον τίτλο της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης.  

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr