ΟΑΧΟ: Σε τοξικό χημικό οφείλονται οι θάνατοι στην Ντούμα το 2018

ΟΑΧΟ: Σε τοξικό χημικό οφείλονται οι θάνατοι στην Ντούμα το 2018 Facebook Twitter
Φωτό Αρχείου / EPA
0

Σε «τοξικό χημικό» οφείλονται οι θάνατοι δεκάδων ανθρώπων στη Ντούμα της Συρίας το 2018 σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα «τοξικό χημικό» που περιείχε χλώριο χρησιμοποιήθηκε σε μια επίθεση τον περασμένο Απρίλιο εναντίον της συριακής πόλης Ντούμα, ενώ βρισκόταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών και την πολιορκούσαν φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Η επίθεση στις 7 Απριλίου είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων κι οδήγησε στη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών εναντίον της συριακής κυβέρνησης από τη Βρετανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες που συνέλεξε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) παρείχαν «βάσιμους λόγους ότι χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα τοξικά χημικά την 7η Απριλίου του 2018».

«Αυτό το τοξικό χημικό περιείχε... χλώριο. Το τοξικό χημικό ήταν πιθανό μοριακό χλώριο» τονίζεται σε μια ανακοίνωση του ΟΑΧΟ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ