«Αλλού θα με σκότωναν»: Ο Xavier Bettel υπερασπίστηκε τον γάμο του ενώπιον Αράβων ηγετών

«Αλλού θα με σκότωναν»: Ο Xavier Bettel υπερασπίστηκε τον γάμο του ενώπιον Αράβων ηγετών Facebook Twitter
GETTY IMAGES
3

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Xavier Bettel υπερασπίστηκε τον γάμο του με τον αγαπημένο του σύντροφο, κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.


«Ένας σπουδαίος κύριος. Σ' ευχαριστούμε, Xavier Bettel» έγραψε στο Twitter ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ. Ακολούθησε ο υπουργός Οικονομικών της Δανίας Κρίστιαν Γένσεν, ο οποίος τον επαίνεσε για το θάρρος του.


Ο Bettel είχε δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος και το 2015, που ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών νομιμοποιήθηκε στο Μεγάλο Δουκάτο, παντρεύτηκε τον αρχιτέκτονα Gauthier Destenay.

Σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο Στέφαν Λάιφερτ, ο 45χρονος Bettel τόνισε σε μια ομιλία του στην ευρωαραβική σύνοδο, ότι είναι παντρεμένος με έναν άνδρα και πως, για τον γάμο του, θα του επιβαλλόταν η θανατική ποινή «σε πολλές από τις χώρες που εκπροσωπούνται σε αυτό το τραπέζι».


«Το να μην έλεγα τίποτα δεν υπήρχε στις επιλογές μου», σχολίασε αργότερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, επιβεβαιώνοντας στο Twitter την είδηση. 

Η ομοφυλοφιλία επισύρει τη θανατική ποινή σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η αντίδραση ήταν «παγερή σιωπή από ορισμένους, σιωπηρή χαρά από άλλους», σχολίασε ο Λάιφερτ.

Ο Xavier Bettel, δικηγόρος, είναι πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου από το Δεκέμβριο του 2013. Παλαιότερα είχε διατελέσει και δήμαρχος του Λουξεμβούργου καθώς και βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα.

Είναι ο τρίτος αρχηγός κυβέρνησης στην Ευρώπη που μιλά ανοικτά και δημόσια για την ομοφυλοφιλία, μετά την πρωθυπουργό της Ισλανδίας, Γιόχανα Σιγκουρδαντότιρ, και τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου, Έλιο Ντι Ρούπο. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ολες οι μονοθεϊστικές θρησκείες απόλυτα (και οι περισσότερες από τις άλλες θρησκείες σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό) επιχείρησαν και επιχειρούν να ελέγξουν την σεξουαλικότητα με μεθόδους που θα μπορούσαν να θεωρηθούν φασιστικές. Ευτυχώς, στις Δυτικές χώρες, μετά από μάχη που κράτησε τουλάχιστον δύο αιώνες, έχουμε κατορθώσει να τις ξεδοντιάσουμε σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.