Εκτός από τη γυναίκα που πέθανε, δηλητηριάστηκαν πολύ περισσότεροι στο εστιατόριο με αστέρι Michelin

Εκτός από τη γυναίκα που πέθανε, δηλητηριάστηκαν πολύ περισσότεροι στο εστιατόριο με αστέρι Michelin Facebook Twitter
0

Η ισπανική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για το θάνατο μιας γυναίκας μετά από γεύμα σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin, το οποίο είναι τώρα στο επίκεντρο μιας μεγάλης μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

Η 46χρονη γυναίκα πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, λίγο αφότου είχε γευματίσει με τον σύζυγό της και τον 12χρονο γιο της, στο εστιατόριο Riff, στην ανατολική πόλη της Βαλένθια.

Οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι συνολικά 30 άτομα - συμπεριλαμβανομένης της γυναίκας, του συζύγου και του γιου της - αρρώστησαν με τροφική δηλητηρίαση μετά από γεύμα στο Riff στο διάστημα μεταξύ 13 και 16 Φεβρουαρίου. Ο σύζυγος και ο γιος της γυναίκας αναρρώνουν και είναι εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την El Pais, oi αρχές προσπάθησαν να εντοπίσουν τους πελάτες που γευμάτισαν εκεί τις μέρες πριν το θάνατο της γυναίκας και αφού μίλησαν με συνολικά 75 άτομα διαπίστωσαν πως ήταν αρκετά περισσότεροι όσοι είχαν συμπτώματα δηλητηρίασης.

Ένας δικαστής στη Βαλένθια έχει ξεκινήσει μια έρευνα για το θάνατο και περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και μια ανάλυση των δειγμάτων τροφίμων που λαμβάνονται από το εστιατόριο.

Σε δήλωσή του το υγειονομικό τμήμα της Βαλένθια δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι ασφάλειας τροφίμων επισκέφθηκαν το εστιατόριο στις 18 Φεβρουαρίου και δεν εντόπισαν καμία προφανή εξήγηση για τις δηλητηριάσεις.

Την ίδια ώρα, δείγματα πιάτων που σερβίρονται ως μέρος ενός μενού γευσιγνωσίας, αναλύονται από το Εθνικό Ινστιτούτο Τοξικολογίας.

Ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού υπουργείου Υγείας αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές ότι ένα είδος μανιταριού ίσως ήταν η πηγή της μαζικής δηλητηρίασης, λέγοντας ότι η ανάλυση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η γυναίκα φέρεται να είχε καταναλώσει μανιτάρια μορχέλα που περιλαμβάνονταν στο μενού που επέλεξε, αλλά οι αρχές θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να πέθανε από πνιγμό από τον ίδιο της τον εμετό.

Ο Bernd H Knöller, ο επικεφαλής σεφ και ιδιοκτήτης του Riff, έκλεισε το εστιατόριο, έδωσε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του και συνεργάζεται με τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές για να καθορίσει τι συνέβη.

Ο σεφ πρόσθεσε ότι οι προκαταρκτικοί έλεγχοι είχαν διαπιστώσει ότι το εστιατόριο είχε συμμορφωθεί με τους απαραίτητους υγειονομικούς κανονισμούς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ