Δύο αδελφές που έχουν αποκηρύξει το Ισλάμ κρύβονται στο Χονγκ Κονγκ

Δύο αδελφές που έχουν αποκηρύξει το Ισλάμ κρύβονται στο Χονγκ Κονγκ Facebook Twitter
4

Δύο αδελφές που έχουν αποκυρήξει το Ισλάμ κρύβονται στο Χονγκ Κονγκ καθώς, όπως υστορίζουν, κινδυνεύει η ζωή τους. 

Οι δύο νεαρές γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία, οι οποίες κρύβονται στο Χονγκ Κονγκ από τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποστηρίζουν ότι εντοπίστηκαν από Σαουδάραβες αξιωματούχους όταν πήγαν στο αεροδρόμιο της κινεζικής μεγαλούπολης με σκοπό να ταξιδέψουν στην Αυστραλία.

Οι δύο αδελφές, ηλικίας 18 και 20 ετών, δηλώνουν ότι έχουν αποκηρύξει το Ισλάμ και φοβούνται ότι θα τους επιβληθεί η θανατική ποινή αν αναγκαστούν να επιστρέψουν στη χώρα τους, σύμφωνα με την αφήγησή τους, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο δικηγόρος τους.

Η Ρέμε και η Ράουαν (σ.σ. χρησιμοποιούν ψευδώνυμα για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους) έφτασαν τον Σεπτέμβριο στο Χονγκ Κονγκ, φεύγοντας από τη Σρι Λάνκα όπου έκαναν διακοπές με την οικογένειά τους.

Ο στόχος τους ήταν να επιβιβαστούν σε μια πτήση για την Αυστραλία. Όμως τις εμπόδισαν κάποιοι άνδρες που, όπως λένε, ήταν Σαουδάραβες αξιωματούχοι. Έκτοτε, κρύβονται στο Χονγκ Κονγκ και έχουν αλλάξει 13 φορές τόπο κατοικίας, γιατί φοβούνται για την ασφάλειά τους.

«Φύγαμε από το σπίτι μας για την ασφάλειά μας» αναφέρουν οι δύο αδελφές που, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, τον Μάικλ Βίντλερ, έχουν κακοποιηθεί. «Ελπίζουμε ότι θα μας δοθεί άσυλο σε μια χώρα που αναγνωρίζει τα δικαιώματα των γυναικών και τις αντιμετωπίζει ισότιμα» γράφουν στο κείμενο αυτό.

Το Κέντρο Δικαιοσύνης του Χονγκ Κονγκ, μια οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων, η οποία στηρίζει τη Ρέμε και τη Ράουαν, ανέφερε ότι «άγνωστοι» άνδρες κατέσχεσαν τα διαβατήρια των δύο νεαρών στο αεροδρόμιο και προσπάθησαν να τις παραπλανήσουν για να επιβιβαστούν σε μια πτήση με προορισμό τη Σαουδική Αραβία.

Αργότερα έμαθαν ότι ο ένας από τους άνδρες ήταν ο γενικός πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας στο Χονγκ Κονγκ και ότι η κράτησή τους στην πτήση για την Αυστραλία είχε ακυρωθεί.

«Ονειρευόμαστε έναν ασφαλή τόπο όπου θα μπορούμε να ζούμε φυσιολογικά, ελεύθερες από τη βία και την καταπίεση», συνέχισαν οι αδελφές.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι διενεργείται έρευνα για την υπόθεση και ότι έχει λάβει δύο ειδοποιήσεις, μία για εξαφάνιση προσώπων και άλλη μια που αφορά δύο «εκπατρισμένες γυναίκες».

Αφού προσπάθησαν μάταια να επιβιβαστούν σε άλλο αεροπλάνο και επειδή φοβήθηκαν ότι θα τις απαγάγουν, οι αδελφές έφυγαν από το αεροδρόμιο και επέστρεψαν στην πόλη. Από τότε κρύβονται και αλλάζουν συνεχώς σπίτι επειδή η αστυνομία προσπάθησε να τις βρει και να τις οδηγήσει ενώπιον ανδρών συγγενών τους και επίσημων εκπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας.

Σε ανάρτησή τους στον λογαριασμό @hksisters6 στο Twitter ανέφεραν ότι τα διαβατήριά τους ακυρώθηκαν και φοβούνται να πάνε στο προξενείο της χώρας τους. «Δεν θέλουμε να έχουμε την ίδια τύχη με τον Τζαμάλ Κασόγκι», γράφουν, αναφερόμενες στον δημοσιογράφο που δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
αν δεν την καταπνιξουν οι δικαιωματιστες της δυσης. Τι εννοουν κινδυνευουν; το κορανι το λεει ξεκαθαρα, αποκυρηξες το ισλαμ; θανατος. και υποψη το κορανι δεν ειναι σαν την βιβλιο, δηλ παραμυθια που τα διηγουνται ΑΝΘΡΩΠΟΙ εστω με θεια εμπνευση - ειναι ο λογος του ΙΔΙΟυ του ΘΕΟΥ. Ολο το Ισλαμ ειναι δομημενο πανω σε ενα βιβλιο. Πηγή: www.lifo.gr
δεν ξέρω αν έχετε διαβάσει τη βίβλο, αλλά κι εκεί η βία προς το συνάνθρωπο περισσεύει, που να δείτε την αποκάλυψη του Ιωάννη ή τις επιστολές του Παύλου. Συμφωνώ ότι τα έγραψαν άνθρωποι αλλά η Εκκλησία τα παρουσιάζει ως λόγο του Θεού. Εδώ ευτυχώς την έχουμε ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό (χάρη στα ανθρώπινα δικαιώματα που θέσπισε η Δύση για τον εαυτό της). Κάπως έτσι σταμάτησαν πχ να καίγονται οι γυναίκες ως μάγισσες ή όποιος διαφωνούσε με την εξουσία ως αιρετικός.
Pane ξαναδιαβασε αυτα που γραφω: η Βιβλιος συμφωνα με ολες τις ερμηνειες λαμβανεται θεολογικα ως θεοπνευστο κειμενο γραμμενο ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.αρα μπαινουν τεραστια περιθωρια ερμηνειας (εκτος απο τους ευαγγελιστες στην αμερικη) και μαλιστα τα αποσπασματα που αναφερεις βρισκονται κυριως στην παλαια διαθηκη.Το κορανι δεν ειναι γραμενο απο θεοπνευστους ανθρωπους ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Θεση που για τη βιβλο μονο βαρεμενοι ευαγγελιστες δεχονται.Εμβαθυνε για να δεις οτι εχω δικιο.