Ένας 16χρονος άρπαξε την εξάχρονη Αλέσα και σ' ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο τη βίασε και τη στραγγάλισε

Ένας 16χρονος άρπαξε την εξάχρονη Αλέσα και σ' ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο τη βίασε και τη στραγγάλισε Facebook Twitter
Η δολοφονία της Αλέσα σόκαρε τη Σκωτία το καλοκαίρι και σήμερα ο δράστης αποφασίστηκε πως είναι ένχος για το φόνο και το βιασμό της
7

Η μόλις έξι ετών Alesha MacPhail βρέθηκε νεκρή το καλοκαίρι μετά την εξαφάνισή της από το σπίτι της γιαγιάς της στο μικρό νησί Bute της Σκωτίας.

Η υπόθεσή του στυγερού εγκλήματος με θύμα ένα μικρό παιδί, σόκαρε τη μικρή πόλη και σήμανε συναγερμό στην κοινότητα. Σε αυτή την μικρή πόλη, το έγκλημα ήταν σπάνιο και ο φόνος ενός μικρού παιδιού ήταν αρκετός για να σπείρει τον τρόμο.

Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους να είναι προσεχτικοί με τα παιδιά τους, έως ότου αποκαλυφθεί ο δράστης, κάτι που δεν άργησε να γίνει και που έφερε ακόμη μεγαλύτερο σοκ.

Δολοφόνος της Alesha είναι ένας 16χρονος ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το βιασμό και το φόνο της.

Ένας 16χρονος άρπαξε την εξάχρονη Αλέσα και σ' ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο τη βίασε και τη στραγγάλισε Facebook Twitter
Οι γονείς της Αλέσα καταφθάνουν στο δικαστήριο για την δίκη του δολοφόνου

Σήμερα έπεσε αυλαία της φριχτής αυτής δολοφονίας με την καταδίκη του δράστη μετά από δίκη που κράτησε δύο εβδομάδες.

Ο πατέρας της μικρής Alesha, ράκος μετά τη δολοφονία, εμφανίστηκε στο δικαστήριο και όταν αντίκρισε τον ανήλικο δράστη άρχισε σε κατάσταση αμόκ να τον καθυβρίζει. Η μητέρα της μικρής ήταν συνεχώς δακρυσμένη και δήλωσε πως δεν μπορεί να ξεπεράσει την απώλεια.

Το όνομα ή φωτογραφίες του 16χρονου δολοφόνου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ακόμη και ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα συζητηθεί απόψε από τους δικαστές.

Ένας 16χρονος άρπαξε την εξάχρονη Αλέσα και σ' ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο τη βίασε και τη στραγγάλισε Facebook Twitter

Ο δικαστής είπε στο αγόρι ότι είχε διαπράξει «ένα από τα πιο μοχθηρά και στυγερά εγκλήματα, πρωτοφανές για όσα έχει αντιμετωπίσει αυτό το δικαστήριο», καθώς ανακοίνωσε πως η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 21 Μαρτίου.

Ο ιατροδικαστής John Williams δήλωσε στο δικαστήριο ότι η Alesha είχε 117 τραύματα και η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από «έντονη πίεση στο λαιμό και στο πρόσωπο».

Είπε επίσης ότι σοβαρά ήταν και τα τραύματά της στα γεννητικά όργανα τα οποία προκλήθηκαν ενώ η μικρή ήταν ακόμη ζωντανή.

Ένας 16χρονος άρπαξε την εξάχρονη Αλέσα και σ' ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο τη βίασε και τη στραγγάλισε Facebook Twitter
Η

Ο 16χρονος επέμενε μέχρι και σήμερα να αρνείται το φόνο, αλλά οι δικαστές λένε πως τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα. Το DNA του, που ανιχνεύτηκε σε 14 διαφορετικά μέρη του σώματος της Alesha, καθώς και ίχνη το σπέρμα του δείχνουν ότι βίασε το παιδί. Οι ίνες που βρέθηκαν στα ρούχα της μικρής, ταίριαζαν με αυτές στο παντελόνι που φορούσε εκείνη τη μέρα.

Ο έφηβος άρπαξε την Alesha από το κρεβάτι της στο παραθαλάσσιο σπίτι όπου βρισκόταν μαζί τους παππούδες της.

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι για να τη κρατήσει σιωπηλή, Την οδήγησε σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, όπου την βίασε και μετά τη χτύπησε και την στραγγάλισε.

Την έγδυσε και σε μια άλλη περιοχή ξεφορτώθηκε τα ματωμένα της ρούχα.

Στη δήλωσή της, η μητέρα της Alesha, Georgina Lochrane, δήλωσε ότι ο κόσμος της είχε εξαφανιστεί και ότι ζει με εφιάλτες για αυτό που  συνέβη με την κόρη της.

Oι δικαστές έχουν ζητήσει ο δράστης να εξεταστεί από ομάδα ψυχολόγων προτού ανακοινωθεί η ποινή του.

Διεθνή
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Εδώ ο παράδεισος, εδώ και η κόλαση. Θανατική ποινή στην Ευρώπη δεν υπάρχει οπότε αυστηρή τιμωρία άμεσα δίχως ελαφρυντικά.Το χειρότερο: υπάρχει πιθανότητα να πέσει στα μαλακά καθώς θεωρητικά πολλά ελαφρυντικά δύνανται να του αναγνωριστούν. Δύο, τα βασικότερα. Το ότι είναι και ο ίδιος ανήλικος και η ψυχική του κατάσταση. Αν η ομάδα ψυχολόγων πει δεν στέκει καλά θα τον ευνοήσει αυτό. Μετά έρχονται άλλα όπως πρότερη έντιμη ζωή κτλπ. Ένα μείον επίσης ότι συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια βόρεια χώρα. Δεν υπάρχουν υψηλές ποινές, πράγμα συνήθες στα βόρεια κράτη. Τα εγκλήματα κατά ζωής τιμωρούνται ηπιότερα απ ότι τα οικονομικά (κλέψιμο κράτους πχ και άρα βλαπτείς όλη τη κοινωνία) δυστυχώς. ΗΒ, Γερμανία, Σκανδιναβία παντού τα ίδια. Θέλουν ναχουν καθαρά σωφρονιστικά συστήματα, να δίνουν δευτερες ευκαιρίες, νάναι προοδευτικοί και καλά. Τα συστήματα όμως πρέπει να έχουν και τιμωρητικό χαρακτήρα. Στα νότια κράτη γενικά πέφτουν πιο βαριές ποινές, ναι και στην Ελλάδα εαν τα συγκρίνουμε (είχε κάνει εντύπωση και σε ξένους που συζητούσα). Σκέψου τα "ισόβια" που σε μας είναι 25 έτη, στην Γερμανία είναι τα 15 έτη ενώ στην Σκανδιναβία άστο....ο Μπρειβικ, ο τρομοκράτης που σκότωσε 77 (!) άτομα - παιδιά κυρίως - καταδικάστηκε σε μόνο 21 έτη φυλακής με πολλές παροχές κιόλας και ελπίδα για γρηγορότερη αποφυλάκιση. Απαράδεκτο. Απαντώντας σε διαμαρτυρίες οι δικαστές τότε απλά είπαν ψυχρά πως επέβαλλαν την μέγιστη δυνατή ποινή βάσει νομοθεσίας. Οι δικαστές πάντως στην Σκωτία βλέπω εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους οπότε υπάρχει μια ελπίδα να μην πέσει στα μαλακά, μακάρι δηλαδή.
Στον Αναρχικο των 2 Κοσμων (αυτο που η αδιαβαστη τοπικη αναρχικη ιντελιγκεντσια ψευδεται λεγοντας οτι δεν υπαρχει φυλακη τιμωρια ή μπατσοι παρα μονο σε καπιταλιστικικα καθεστωτα) η τιμωρια για αντιστοιχα εγκληματα ηταν: αφου εσυ αποξενωθηκες απο την ανθρωπινη κοινωνια πηγαινε σε ενα ερημονησι και δες πως μπορεις να ζησεις μονος σου σε απομονωση εκει για παντα.Για εγκληματα σα και αυτα φανταζει και δικαιο και ανθρωπινο - δεν σε φυλακιζουμε - αλλα εσυ δεν μας θελεις. ζησε μονος σου.
Και κάτι άλλο food for thought για όσους είναι υπέρ του ''an eye for an eye'' που μόνο με αυτή την σημασία που το ερμηνεύετε δεν πρωτοδιατυπώθηκε.Έχει εκτελεστεί άνθρωπος αθώος για έγκλημα που δεν διέπραξε.Αποδείχθηκε μετά από χρόνια.Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
@Αταλαντη εγω ειπα τι περιγραφεται στο γνωστο βιβλιο. Και φυσικα δεν περιλαμβανει την θανατικη καταδικη. Υπαρχει η 2η ευκαιρια και ο σωφρονισμος και αυτο ειναι που προσφερουν τα αστικα νομικα συστηματα τις τοσες δικλειδες του σε αντιθεση με αυτο που προσφερεει ο αναρχικος των δυο κοσμων ή η δικαιοσυνη που ελαβε ο Χαμπιμπις