Η Microsoft προειδοποιεί για τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων ενόψει ευρωεκλογών

Η Microsoft προειδοποιεί για τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων ενόψει ευρωεκλογών Facebook Twitter
0

Για το ενδεχόμενο επιθέσεων χάκερ ενόψει των ευρωεκλογών προειδοποίησε σήμερα η εταιρία Microsoft τη Γερμανία, απευθυνόμενη σε πολιτικούς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Με σημερινή του ανακοίνωση, ο ηλεκτρονικός κολοσσός σημειώνει ότι πίσω από πρόσφατες επιθέσεις βρίσκεται η ομάδα «Strontium», γνωστή και ως «Fancy Bear» ή «ΑΡΤ28», που πιστεύεται ότι συνδέεται με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Strontium θεωρείται υπεύθυνη και για την κυβερνοεπίθεση εναντίον του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου πριν από τις εκλογές του 2017.

Αυτή τη φορά, στόχος έγιναν 104 υπάλληλοι μεγάλων «δεξαμενών σκέψης» της Γερμανίας, όπως το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, το Ινστιτούτο 'Ασπεν και το «German Marshall Fund», κατά το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2018, ενώ ανάλογες επιθέσεις δέχθηκαν και υπάλληλοι της γερμανικής, της γαλλικής, της βελγικής, της πολωνικής και της ρουμανικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, μιλώντας στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, προειδοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο για τον κίνδυνο «ξένες δυνάμεις να βάλουν στόχο πολλές από τις εκλογικές αναμετρήσεις», είτε χακάροντας τα εκλογικά συστήματα, είτε διασπείροντας «τοξικές ειδήσεις» στα ηλεκτρονικά αλλά και στα παραδοσιακά ΜΜΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες για την επίλυση του Κυπριακού από την συμμετοχή στην ΕΕ»

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ