Άνθρωποι που μπορούν να αγοράσουν την αθανασία

0

Πέρσι το καλοκαίρι, ο επιχειρηματίας Anton Zeldin έχασε τη γυναίκα του σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Για εκείνον ήταν κάτι πέρα από τη γυναίκα της ζωής του. Ήταν ο άνθρωπος του, ο άνθρωπος με τον οποίο ελπίζει ότι θα συναντηθεί ξανά. 

Δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο παραφροσύνης που γέννησε το πένθος, αλλά για μια πραγματικότητα στην οποία πιστεύει ο επιχειρηματίας και όχι μεταφυσικά, αλλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Για την ακρίβεια, ο Zeldin ζήτησε από εταιρεία που παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες να καταψύξει τον εγκέφαλο της Valya. 

Η κίνησή του υπαγορεύεται από την άσβεστη ελπίδα του ότι η τεχνολογία του μέλλοντος θα μπορεί να επιτύχει την επαναφορά στη ζωή νεκρών ανθρώπων. Ή συγκεκριμένων ζωτικών οργάνων του σώματός τους, όπως ο εγκέφαλος για παράδειγμα. Η διαδικασία είναι γνωστή ως κρυοσυντήρηση και από πολλούς θεωρείται το μέλλον της... αιώνιας ζωής. 

«Θα συμφωνούσε με την απόφασή μου αυτή 100%. Είναι κάτι που το είχαμε συζητήσει, το ενδεχόμενο να ζήσουμε τη στιγμή που θα δούμε τις ζωές των ανθρώπων να παρατείνονται τόσο -και τεχνολογικά- με τρόπο που θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε ακόμη και τον θάνατο. Η κρυοσυντήρηση είναι η μόνη μας ελπίδα προς αυτή την κατεύθυνση», λέει και δεν είναι ο μόνος που πιστεύει κάτι τέτοιο . 

Από το 2005 έως σήμερα, πάνω από 66 περιπτώσεις ανθρώπων έχουν τεθεί υπό καθεστώς κρυοσυντήρησης και μέσω της ρωσικής εταιρείας Kriorus, η οποία ανήκει στον Danila Medvedev. Ο ίδιος ξεναγεί τα Μέσα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του, κάτι μεταξύ μακάβριου και υπερτεχνολογίας με "πτωματικούς ασθενείς κρυοσυντήρησης" να βρίσκονται ήδη σε υγρό άζωτο στους -196 βαθμούς. 

Πέρα από τη διαδικασία που ακολουθείται για να βρεθεί μία σορός σε κατάσταση κρυοσυντήρησης, ας σημειωθεί ότι ένα ολόκληρο νομικό πλέγμα: το συμβόλαιο των ανθρώπων που αποφάσισαν να διεκδικήσουν την ελπίδα τους σε μιαν άλλη ζωή έχει διάρκεια 100 ετών.  Το συμβόλαιο μπορεί να επεκταθεί για άλλα 25 χρόνια σε περίπτωση ανάγκης, ενώ το κόστος για να κρυοσυντηρήσει κανείς όλο του το σώμα, ή το σώμα κάποιου αγαπημένου του προσώπου ανέρχεται στα 36.000 δολάρια.

Για να μπει σε διαδικασία κρυοσυντήρησης ο εγκέφαλος μόνο το κόστος μειώνεται στα 15.000 δολάρια. Ας σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει σε εκκρεμότητα περί τα 200 συμβόλαια, ενώ όλο και αυξάνεται ο αριθμός ανθρώπων που πιστεύουν σ' αυτό το είδος πιθανής αθανασίας... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ