Γαλλία: Σύλληψη υπόπτου για τις αντισημιτικές ύβρεις κατά του Αλέν Φινκιελκρότ

Γαλλία: Σύλληψη υπόπτου για τις αντισημιτικές ύβρεις κατά του Αλέν Φινκιελκρότ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ένας άνδρας, που θεωρείται ύποπτος για τις αντισημιτικές ύβρεις κατά του Γάλλου φιλοσόφου Αλέν Φινκιελκρότ, συνελήφθη και κρατείται από χθες το βράδυ στη Μιλούζ. 

Οι ύβρεις εξαπολύθηκαν στο περιθώριο διαδήλωσης των κίτρινων γιλέκων το Σάββατο στο Παρίσι.

Τη σύλληψη και την κράτηση ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της εφημερίδας Parisien.

Προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Κυριακή για «δημόσια εξύβριση εξαιτίας καταγωγής, εθνότητας, της χώρας, της φυλής ή της θρησκείας».

Οι ύβρεις προκάλεσαν κύμα καταδίκης από το σύνολο, σχεδόν, της πολιτικής τάξης, εξαιρουμένης της Μαρίν Λεπέν.

Ο ύποπτος, ένα πωλητής τηλεφώνων, είναι ο πιο ορατός από τους διαδηλωτές στα βίντεο από το περιστατικό της επίθεσης που μεταδόθηκαν το Σάββατο, διευκρίνισε αστυνομική πηγή.

«Βρωμοσιωνιστή», «σκουπίδι», «η Γαλλία είναι δική μας», φώναξε προς τον Γάλλο φιλόσοφο και ακαδημαϊκό ο άνδρας με το κίτρινο γιλέκο.

Ο Αλέν Φινκιελκρότ δεν κατέθεσε μήνυση.

Η Γαλλία έχει γνωρίσει πρόσφατα πληθώρα αντισημιτικών ενεργειών. Χθες, 96 τάφοι βρέθηκαν βεβηλωμένοι σε εβραϊκό κοιμητήριο στην Αλσατία.

Διαδηλώσεις κατά του αντισημιτισμού πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη την Γαλλία, όπου χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στον δρόμο για να καταγγείλουν τις επιθέσεις αυτές, μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τα μέλη της κυβέρνησης και εκπροσώπους της πολιτικής τάξης.

Όλα τα πολιτικά κόμματα, ενώσεις και κινήματα απηύθυναν κάλεσμα για την συγκρότηση κοινού μετώπου κατά του αντισημιτισμού, με πρωτοβουλία του πρώτου γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ