«Πολιτικός κρατούμενος» δηλώνει ο Μπιλ Κόσμπι μέσα από τα σίδερα

«Πολιτικός κρατούμενος» δηλώνει ο Μπιλ Κόσμπι μέσα από τα σίδερα Facebook Twitter
Ο 81χρονος Μπιλ Κόσμπι οδηγείται από το δικαστήριο στην φυλακή μετά την κατδίκη του τον περασμένο Σεπτέμβριο για σεξουαλική κακοποίηση
0

«Πολιτικός κρατούμενος» και «αμετανόητος» για τις πράξεις του δηλώνει ο 81χρονος έκπτωτος κωμικός μέσα από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας έξω από τη Φιλαδέλφεια όπου εκτίει ποινή τριών έως δέκα ετών μετά την καταδίκη του τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη νάρκωση και την σεξουαλική κακοποίηση μιας γυναίκας στο σπίτι του το 2004.

Οι καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά μέσα στα χρόνια υπήρξαν δεκάδες, αλλά ο Κόσμπι καταδικάστηκε τελικά μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η δήλωση έγινε την περασμένη Παρασκευή μέσω του λογαριασμού του στο Instagram όπου ο πάλαι πότε δημοφιλέστατος σταρ έγραψε μεταξύ άλλων:

«Μου πρότειναν συμβιβασμό εκτός δικαστηρίου ύψους 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Παραιτήθηκα επίσης από τα δικαιώματα που μου παρέχει η πέμπτη τροπολογία του Συντάγματος. Είχα ανακηρυχτεί αθώος το 2005 στο δικαστήριο. Παρ' όλα αυτά, ένα ρεμάλι εισαγγελέας κι ένας διεφθαρμένος δικαστής με ήθελαν οπωσδήποτε ένοχο. Όχι για τη δικαιοσύνη, αλλά για τις πολιτικές φιλοδοξίες τους».

«Είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις μου και οι κατά καιρούς δράσεις μου υπέρ του ανθρωπισμού και της συμφιλίωσης των φυλών, των φύλων και των θρησκειών, αυτές που με οδήγησαν σ' αυτό το μέρος που περιβάλλεται από συρματόπλεγμα, σ' αυτό το δωμάτιο από σίδερο και ατσάλι. Βρίσκομαι πλέον σε μια προσωρινή κατοικία σαν αυτές που ήθελαν να κλείσουν για πάντα κάποιους από τους διασημότερους πολιτικούς κρατούμενους – τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τον Νέλσον Μαντέλα, τον Μαχάτμα Γκάντι. Στέκομαι όρθιος ως Πολιτικός Κρατούμενος και χαμογελώ. Η Αλήθεια είναι Δυνατή!»

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ