H συναρπαστική διάσωση φαλακρού αετού που πάγωσε η ουρά του

0

Οι παγεροί άνεμοι και το polar vortex έκρυβαν μία οδυνηρή περιπέτεια για έναν νεαρό αετό στο Μίσιγκαν. Το αρπακτικό ενώ κυνηγούσε μέσα στους ανέμους είδε τη μεγαλόπρεπη ουρά του να μετατρέπεται σε μία σφαίρα πάγου: στην άκρη της είχαν εγκλωβιστεί κλαδιά, φύλλα και νερό που μετατράπηκε σε ένα κομμάτι πάγου μεγαλύτερο των 20 εκ. 

Η ομάδα διάσωσης που τον εντόπισε, αντιλήφθηκε όχι μόνο ότι το αρπακτικό πτηνό δεν μπορούσε να πετάξει εξαιτίας της παγωμένης μάζας που είχε φυλακίσει την ουρά του, αλλά και ότι ο αετός πονούσε σε κάθε βήμα που επιχειρούσε να κάνει ακόμη και στη γη. 

Με αρκετό κόπο τον έπιασαν και επιχείρησαν να αποσπάσουν τον πάγο, όμως, η πρώτη αυτή απόπειρα διάσωσης στέφθηκε με αποτυχία: το επόμενο βήμα ήταν να οδηγηθεί σε καταφύγιο άγριων ζώων και εκεί οι ειδικοί να βουτήξουν την ουρά σε ζεστό νερό, προκειμένου να λιώσει ο πάγος. 

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις του αρπακτικού, η προσπάθεια αξίζει τον κόπο κι αυτό φαίνεται ακόμη και στην έκφραση ανακούφισής του, την ώρα που -μετά από μέρες- τον απαλλάσσουν από τα δεσμά που η κακοκαιρία δημιούργησε αποκλειστικά για εκείνον. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ