Ο Τραμπ εγκατέστησε προσομοιωτή γκολφ μέσα στον Λευκό Οίκο

Ο Τραμπ εγκατέστησε προσομοιωτή γκολφ μέσα στον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
EPA
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκατέστησε ένα προσομοιωτή γκολ στον Λευκό Οίκο, που θα του επιτρέπει να παίζει εικονικά το αγαπημένο του χόμπι, χωρίς να απομακρύνεται από το Οβάλ Γραφείο. 

Σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται η Washington Post, ο προσομοιωτής γκολφ του 45ου προέδρου των ΗΠΑ έχει μέγεθος κανονικού δωματίου και κόστισε περίπου 50.000 δολάρια. 

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγκαταστάθηκε πριν λίγες εβδομάδες αντικαθιστώντας έναν προηγούμενο προσομοιωτή του Μπαράκ Ομπάμα. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο που μίλησε στην εφημερίδα υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ο Τραμπ δεν επιβάρυνε τους Αμερικανούς φορολογούμενους αλλά πλήρωσε «από την τσέπη του» για το σύστημα. 

Στον ελεύθερο του χρόνο και στα κενά μεταξύ των συναντήσεών του, ο Τραμπ συνηθίζει να βλέπει τηλεόραση και να γράφει στο Τwitter, όπως μεταφέρουν άνθρωποι από τον κύκλο του, με τον ίδιο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου να αποκαλύπτει πως ο Τραμπ δεν έχει προλάβει να δοκιμάσει το νέο του απόκτημα.

Από τότε που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, ο Τραμπ έχει παίξει γκολφ περίπου 140 φορές, ως επί το πλείστον σε ένα  από τα 16 δικά του γήπεδα. 

Εξαιτίας όμως του κυβερνητικού shutdown, ο Αμερικανός πρόεδρος έμεινε μακριά από το αγαπημένο του χόμπι για περισσότερες από 69 ημέρες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη περίοδο «αποχής» του Τραμπ από τα μπαστούνια του γκολφ, από τότε που εξελέγη. 

Τελικά στις 2 Φεβρουαρίου, ο Τραμπ έπαιξε με τους θρύλους του αθλήματος Τάιγκερ Γουντς και Τζακ Νίκλαους στο Τζούπιτερ. 

Στο παρελθόν, ο Λευκός οίκος έχει φιλοξενήσει διάφορα χόμπι Αμερικανών προέδρων. Ο πρόεδρος Νίξον έπαιζε φανατικά μπόουλινγκ ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα μετέτρεψε ένα γήπεδο τένις σε γήπεδο μπάσκετ και έβαλε δικό του προσομοιωτή γκολφ. 

Ο Τραμπ, είχε τότε κατηγορήσει τον Ομπάμα ότι ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο παίζοντας γκολφ: «Μπορείτε να το πιστέψετε; Με τόσα προβλήματα και τόσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ομπάμα πέρασε τη μέρα του παίζοντας γκολφ», έγραφε χαρακτηριστικά στο Twitter τον Οκτώβριο του 2014. 

Από τότε όμως που ανέλαβε την προεδρία, ο Τραμπ παίζει πολύ συχνότερα γκολφ από τον Ομπάμα αφού ο προηγούμενος πρόεδρος έπαιζε περίπου 38 φορές τον χρόνο ενώ ο μεγιστάνας φορά τα γάντια του τουλάχιστον 70 φορές μέσα στη χρονιά. 

Σε τρία από τα γήπεδά του, ο Τραμπ έχει επίσης εγκαταστήσει προσομοιωτή, για τις ημέρες που ο καιρός δεν επιτρέπει το υπαίθριο παιχνίδι. 

Και στις τρεις περιπτώσεις, προτίμησε προσομοιωτές της εταιρείας TrackMan Golf από τη Δανία και στο παρακάτω βίντεο, παίρνουμε μια γεύση για το πως μοιάζει ο προεδρικός προσομοιωτής γκολφ. Η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν αν ανέλαβε την εγκατάσταση και στον Λευκό Οίκο. 

 

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Από τότε όμως που ανέλαβε την προεδρία, ο Τραμπ παίζει πολύ συχνότερα γκολφ από τον Ομπάμα αφού ο προηγούμενος πρόεδρος έπαιζε περίπου 38 φορές τον χρόνο ενώ ο μεγιστάνας φορά τα γάντια του τουλάχιστον 70 φορές μέσα στη χρονιά. "Τυπικος λαικιστης, κραζει τους αντιπαλους του και μολις κατσει στην καρεκλα κανει πολυ χειροτερα απο αυτα που τους κατηγορουσε.