Δήμαρχος στη Γαλλία απαγόρευσε το πολύ γάβγισμα των σκύλων

Δήμαρχος στη Γαλλία απαγόρευσε το πολύ γάβγισμα των σκύλων Facebook Twitter
1

Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη βόρεια Γαλλία έχει απαγορεύσει το υπερβολικό γάβγισμα σκύλων σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον θόρυβο από τα ζώα.

Από τη Δευτέρα, οι ιδιοκτήτες σκύλων στην Feuquières, αντιμετωπίζουν πρόστιμο 68 ευρώ σε περίπτωση που ο σκύλος τους γαβγίζει έντονα, παρατεταμένα και επαναλαμβανόμενα.

Ο δήμαρχος Jean-Pierre Estienne λέει ότι η απαγόρευση είναι απάντηση στα σκυλιά που «γαβγίζουν μέρα και νύχτα» και δημιουργούν μια αφόρητη κατάσταση.

Το διάταγμα έχει επικριθεί από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, κάτι που ήταν αναμενόμενο.

«Ο στόχος δεν είναι να απαγορευτούν τα σκυλιά και δεν θα επιβάλλουμε πρόστιμα στους ανθρώπους για το παραμικρό γάβγισμα», δήλωσε ο Estienne στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Η πόλη δεν έχει τίποτα εναντίον των σκύλων, αλλά αν αποφασίσετε να έχετε έναν, τότε να τον εκπαιδεύετε», αναφέρει, όπως μετέδωσε το BBC.

Μεταξύ άλλων, το διάταγμα απαγορεύει να παραμένουν οι σκύλοι σε κλειστούς χώρους χωρίς οι ιδιοκτήτες να βρίσκονται κοντά για να σταματήσουν το γάβγισμα.

Τα σκυλιά πρέπει επίσης να παραμείνουν σε εσωτερικό χώρο εάν η συμπεριφορά τους «διαταράσσει τους άλλους και την ηρεμία της πόλης».

Οι παραβάτες (ή πιο συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες τους) θα λάβουν πρόστιμο για κάθε καταγγελία που έχει κατατεθεί εναντίον τους.

Το διάταγμα ήρθε με αφορμή καταγγελίες πολιτών εναντίον συγκεκριμένης κατοίκου.

«Έχει αρκετά σκυλιά, κάποια μεγάλα», δήλωσε ο Estienne. «Κάναμε αρκετές προσπάθειες να ξεκινήσουμε διάλογο μαζί της, χωρίς αποτέλεσμα. Πήρα αυτή την απόφαση, επειδή δεν βρήκαμε άλλη διέξοδο. Δεν μπορούσα να μείνω άπραγος», είπε.

Η κίνηση καταδικάστηκε από τον Stéphane Lamart, πρόεδρο της Ένωσης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Ζώων.

«Μπορεί επίσης να σταματήσει τον ήχο της καμπάνας την Κυριακή το πρωί», δήλωσε ο  Lamart στην εφημερίδα Le Monde.

«Τα σκυλιά έχουν στόμα, για να μπορούν να γαβγίζουν», είπε και πρόσθεσε πως ότι σκόπευε να ασκήσει έφεση ενώπιον του τοπικού δικαστηρίου.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πολύ καλά τα λέει το διάταγμα. Δεν γίνεται σε μία πολυκατοικία να υπάρχουν σκυλιά και να γαβγίζουν με το παραμικρό μέρα-νύχτα, επειδή ο ιδιοκτήτης είναι ανεύθυνος.Επίσης οι φιλόζωοι πρέπει να καταλάβουν ότι για ένα σκυλί και ιδίως ένα μεγαλόσωμο το διαμέρισμα ισοδυναμεί με φυλακή.