Στα Σκόπια ξηλώνουν τις επιγραφές στα κυβερνητικά κτίρια

Στα Σκόπια ξηλώνουν τις επιγραφές στα κυβερνητικά κτίρια Facebook Twitter
3

Στην ΠΓΔΜ ετοιμάζονται για την αλλαγή της ονομασίας τη χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία», στη βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών.  

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αφαιρέθηκαν τα γράμματα με τη σημερινή συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτίριο που στεγάζει την έδρα της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων. 

Στη θέση τους αναμένεται να τοποθετηθούν καινούργια γράμματα με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ίσως αυτό να συμβεί αύριο, σε εκδήλωση που θα γίνει στο προαύλιο του κτιρίου, κατά την οποία θα τοποθετηθεί η σημαία του ΝΑΤΟ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εικάζουν πως οι πρώτες νέες πινακίδες με το καινούριο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν στις συνοριακές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής, απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αυτή η είδηση είναι απόλυτα θλιβερή και προσβλητική. Αναγκάσαμε μια μικρή φτωχή χώρα να αλλάξει το σύνταγμά της και μάλιστα να της υπαγορεύσουμε τι θα γράφει. Θα ήθελα πολύ να ξέρω, αν ερχόταν στο μέλλον μια πιο ισχυρή γειτονική χώρα να επιβάλει στην Ελλάδα πώς θα λέγονται οι δρόμοι και τα λιμανια, τι θα σκέφτονταν τότε οι ελληνοκανίβαλοι. Αν θα καταλάβαιναν κάτι.
Άλλη μια φτηνή χώρα (όπως Βουλγαρία, Τουρκία) θα ανταγωνίζεται την πανάκριβη Ελλάδα. Ίσως αυτό φοβόντουσαν κάποιοι ....Μετά θα πάμε να ρθούμε και όλα θα ξεχαστούν όπως κι ο τάφος του Μεγαλέξαντρου.