Η Τερέζα Μέι υπόσχεται περισσότερες συζητήσεις για το Brexit στο κοινοβούλιο

Η Τερέζα Μέι υπόσχεται περισσότερες συζητήσεις για το Brexit στο κοινοβούλιο Facebook Twitter
0

Η Τερέζα Μέι θα δώσει μέσα στην εβδομάδα, μια νέα ευκαιρία στο κοινοβούλιο, προκειμένου να εκφραστούν όλες οι απόψεις μέχρι την 27η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με δήλωση πηγής της βρετανικής κυβέρνησης, η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να διαπραγματευτεί μία νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν μέχρι την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, η Μέι προσπαθεί να πείσει την ΕΕ για την δρομολόγηση αλλαγών στην συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών στα τέλη του 2018.

Η συμφωνία αυτή, απορρίφθηκε από το βρετανικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή, το επιχειρηματικό λόμπι CBI εκτιμά πως έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες ενός σκληρού Brexit. 

«Οι πιθανότητες αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ τον επόμενο μήνα, χωρίς συμφωνία έχουν αυξηθεί, ενώ η χώρα έχει εισέλθει τώρα "στην ζώνη κινδύνου"», δήλωσε η διευθύντρια του επιχειρηματικού λόμπι (Confederation of British Industry -CBI) στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky news.

«Διαφαίνεται ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία έχει μπλοκαριστεί, ενώ δεν μπορεί να εξευρεθεί κάποια διέξοδος. Έτσι, έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες μιας αποχώρησης χωρίς συμφωνία», πρόσθεσε η Καρολίν Φέιρμπεϊρν. «Είμαστε πραγματικά στην ζώνη κινδύνου του Brexit, τώρα», τόνισε η ίδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ