ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Επίθεση στο Στρασβούργο: Προφυλακίστηκαν οι τρεις άνδρες που όπλισαν τον δράστη

Επίθεση στο Στρασβούργο: Προφυλακίστηκαν οι τρεις άνδρες που όπλισαν τον δράστη Facebook Twitter
EPA
0

Τρεις άνδρες της ίδιας οικογένειας, προφυλακίστηκαν την Παρασκευή και ασκήθηκαν εις βάρος τους διώξεις, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Οι άνδρες φέρονται ως ύποπτοι ότι έδωσαν στον Σερίφ Σεκάτ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να εξαπολύσει την επίθεση στο Στρασβούργο στις 11 Δεκεμβρίου.

Στους εν λόγω υπόπτους, ηλικιών 32, 34 και 78 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστή του Παρισιού για «κατοχή και μεταφορά όπλων κατηγορίας Β σε σε σύνδεση με μια τρομοκρατική επιχείρηση», καθώς και για «εγκληματική συνωμοσία και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», σύμφωνα με την πηγή.

Ο 29χρονος Σεκάτ έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς δύο ημέρες μετά την επίθεση της 11ης Δεκεμβρίου σε πολυσύχναστη χριστουγεννιάτικη αγορά που είχε αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.

Λίγο μετά τον θάνατό του, το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, πρακτορείο Amaq, μετέδωσε ότι ο Σεκάτ ήταν «στρατιώτης» της οργάνωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ