Εγκλωβισμένος για 400 μέρες σε μια εκκλησία: η ιστορία ενός άντρα χωρίς επιλογές

0

Ο Nelson Pinos εδώ και 400 μέρες ζει φυλακισμένος στο εσωτερικό ενός ναού. Αν βγει, πατώντας το πόδι του σε αμερικανικό έδαφος, αυτομάτως μπορεί να απελαθεί. Είναι οικογενειάρχης και δούλευε στις ΗΠΑ τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής του. 

Η πορεία αυτών των 26 ετών τέλειωσε άδοξα τον Νοέμβριο του 2017, όταν ενημερώθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση Τραμπ ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψει άμεσα τις ΗΠΑ και να επιστρέψει στο Εκουαδόρ. Τότε ήταν που οι δικηγόροι και αρκετοί συμπατριώτες του τον ενημέρωσαν να αναζητήσει προσωρινό καταφύγιο σε μια εκκλησία, μέχρι να επιλυθεί η εκκρεμότητα της απέλασής του.

Από τότε η Εκκλησία των Μεθοδιστών στο Κονέκτικατ έχει γίνει το μοναδικό του σπίτι. Εδώ έρχονται τα παιδιά του και τον συναντούν, εδώ περνά κάθε ώρα της ημέρας, προσπαθώντας να αντέξει κάθε ώρα της ημέρας. 

«Σου σπαράζει την καρδιά να έχεις παιδιά και να έρχονται να σε βλέπουν εδώ, ζώντας ένα ψέμα. Ειδικά το μικρότερο που πιστεύει ακόμη και θέλει ο μπαμπάς του να γυρίσει στο σπίτι μαζί του, αλλιώς κλαίει και δεν θέλει να επιστρέψει», λέει. 

Ο Pinos είναι ένας από τους περισσότερους από 1 εκ. ανθρώπους που στις 30 Νοεμβρίου του 2017 βρέθηκαν σ' αυτή τη θέση... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ