Ο φόβος του σκληρού Brexit διώχνει στο εξωτερικό τις βρετανικές επιχειρήσεις

Ο φόβος του σκληρού Brexit διώχνει στο εξωτερικό τις βρετανικές επιχειρήσεις Facebook Twitter
EPA
0

Μία στις τρεις βρετανικές επιχειρήσεις σκοπεύουν να μεταφέρουν κάποιες από τις λειτουργίες τους στο εξωτερικό ή το έχουν ήδη κάνει για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο του σκληρού Brexit.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Διευθυντών (IoD).

Η έρευνα διεξήχθη σε 1.200 επιχειρήσεις, εκ των οποίων περισσότερες από μία στις δέκα δήλωσαν ότι έχουν ήδη αρχίσει να δραστηριοποιούνται εκτός Βρετανίας, επειδή το ενδεχόμενο μίας εξόδου χωρίς συμφωνία γίνεται όλο και πιο πιθανό.

Το 29% των εταιριών που ρωτήθηκαν πιστεύει ότι το Brexit θέτει σε κίνδυνο τις δραστηριότητες τους εντός της χώρας και είτε προχώρησαν ήδη σε μερική μετεγκατάσταση είτε σκοπεύουν να το κάνουν, ενώ οι περισσότερες από αυτές αναζητούν κάποια χώρα εντός της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, το 11% έχει ήδη προχωρήσει σε μετεγκατάσταση, το 5% προετοιμάζει σχετικές κινήσεις και το 13% εξετάζει ενεργά το ενδεχόμενο.

Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνονται τόσο μεγάλες όσο και μικρότερες, ενώ οι εξαγωγικές εταιρίες σκέφτονται σοβαρότερα το ενδεχόμενο με τα δύο τρίτα αυτών να επιδιώκουν μετακίνηση στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ