Στην Τεχεράνη απαγόρευσαν σε πολίτες να βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους

Στην Τεχεράνη απαγόρευσαν σε πολίτες να βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους Facebook Twitter
1

Η Τεχεράνη, η πρωτεύουσα του Ιράν προχώρησε σε μια μια πρωτοφανή απόφαση απαγόρευσης για τους ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι δεν θα επιτρέπεται να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους.

Η απαγόρευση έρχεται στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης επίσημης εκστρατείας με στόχο την αποθάρρυνση της ιδιοκτησίας σκύλων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης, Χοσέιν Ραχίμι, δήλωσε ότι «έχουμε λάβει άδεια από την εισαγγελική αρχή της Τεχεράνης και θα λάβουμε μέτρα εναντίον όσων περπατούν με σκυλιά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα».

Όπως είπε στο πρακτορείο ειδήσεων του Young Journalists Club, η απαγόρευση οφείλεται στο γεγονός πως τα σκυλιά «δημιουργούν φόβο και άγχος» μεταξύ των πολιτών. 

Επιπλέον, και σύμφωνα με όσα μετέδωσε το BBC, απαγορεύτηκε ακόμη και η οδήγηση με σκυλί στο αυτοκίνητό.

«Απαγορεύεται να οδηγούν με τα σκυλιά στα αυτοκίνητά τους και, αν παρατηρηθεί κάτι τέτοιο, θα ληφθούν σοβαρές αστυνομικές ενέργειες εναντίον των ιδιοκτητών αυτοκινήτων», είπε ο αξιωματούχος.

Η κατοχή των σκύλων ως κατοικίδια ζώα, αλλά και η βόλτα τους, ήταν μια πράξη αμφισβητήσιμη από την ισλαμική επανάσταση του Ιράν το 1979 και οι ιδιοκτήτες έσφαζαν μερικές φορές τα σκυλιά τους μετά από πιέσεις.

Τα σκυλιά θεωρούνται ως "ακάθαρτα" από τις ισλαμικές αρχές του Ιράν, οι οποίες θεωρούν επίσης την κυριότητα των σκύλων ως σύμβολο της δύσης.

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να δημοσιεύσουν διαφημίσεις για κατοικίδια ζώα ή προϊόντα σχετιζόμενα με κατοικίδια ζώα από το 2010 ενώ εδώ και χρόνια υπάρχει μια εντεινόμενη πολιτική με αυστηρά μέτρα για όσους έχουν σκύλο. Αυτό που ακόμη και το BBC σημειώνει πως είναι εντυπωσιακό, είναι ότι η απαγόρευση δεν έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Ας δούμε λίγο τον καθρέφτη μας. Έχει δημιουργηθεί μια τρομακτική εικόνα για τον σκύλο στην χώρα μας. Συνένοχοι και όλα τα ΜΜΕ που άκριτα βγάζουν τίτλους του είδους «σκύλος κατασπάραξε...» χωρίς καμμία άλλη πληροφορία, θαρρείς και δεν κάνει διαφορα αν έγινε μέσα σε αυλή, αν ένας άνθρωπος έχει την ευθύνη, αν το ζώο ήταν κακοποιημένο. Τρέχει χαρούμενο ενα σκυλί να παίξει και ακούς τσιρίδες υστερίας. Εδώ θέλησα να κάθησω σε αυλή εστιατορίου με τα δυο σκυλιά μου ( τέσσερα κιλά ο ένας και δυο κιλά ο άλλος, με λουράκια και οι δυο και με κουβέρτα για να μην διαμαρτυρηθεί κανένας για τρίχες) και με ρώτησαν αν είναι επιθετικά. (Ναι, βλέπε Μόντι Πάιθονς το σαρκοφάγο κουνέλι)Επίσης συνένοχοι και οι φίλοι κτηνίατροι που άλλο είναι να ενημερώνουμε για την αξία των εμβολίων αλλά προς θεού, η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα είναι θαρρείς και τα 2/3 των σκυλιών είναι λυσσασμένα και φουλ στο μικρόβιο. Προσοχή γιατί προς τα εκεί οδεύουμε. Δεν ξεχνώ το πεφωτισμένο νομοσχέδιο που ήθελε την εξορία των αδεσποτων σκύλων καπου στα κορφοβούνια.