Ο φοιτητής που έσπασε έναν μυστηριώδη θρησκευτικό κώδικα αιώνων

Ο φοιτητής που έσπασε έναν μυστηριώδη θρησκευτικό κώδικα αιώνων Facebook Twitter
0

Ένας φοιτητής θεολογίας από το Πανεπιστήμιο του St. Andrews κατάφερε να σπάσει ένα θρησκευτικό κώδικα που είχε προβληματίσει ακαδημαϊκούς για αιώνες.

Ο Jonny Woods κατάφερε να επεξεργαστεί πώς να διαβάζει σημειώσεις στενογραφίας που άφησε ο κορυφαίος θεολόγος Andrew Fuller.

Εκατοντάδες σελίδες των σημειώσεων κρατούνται σε αρχεία, αλλά μέχρι σήμερα αποτελούσαν μυστήριο για τους ακαδημαϊκούς.

Ο Andrew Fuller, ο οποίος γεννήθηκε στο Cambridgeshire το 1754 είναι περισσότερο γνωστός για την ίδρυση της Ιεραποστολικής Εταιρείας Βαπτιστών.

Ο φοιτητής που έσπασε έναν μυστηριώδη θρησκευτικό κώδικα αιώνων Facebook Twitter

Ενώ έγραψε αρκετά επιδραστικά έργα πριν το θάνατό του το 1815, τα πρώτα του κηρύγματα και άλλα έγγραφα επιβίωσαν μόνο ως σημειώσεις στενογραφίας.

Όλο αυτό το έργο θεωρούνταν απρόσιτο έως ότου ο Δρ. Steve Holmes, επικεφαλής της Σχολής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο St Andrews, βρήκε ένα απόσπασμα ως επικεφαλίδα σε χειρόγραφο που ονομαζόταν «Ομολογία Πίστης» και είχε ημερομηνία την 7 Οκτωβρίου 1783.

Την αναγνώρισε ως την ημερομηνία της εισαγωγής του Fuller στο ιερό της εκκλησίας στο Kettering και καθώς γνώριζε ότι θα έπρεπε να δώσει μια ομολογία πίστης ως τμήμα αυτής της υπηρεσίας σκέφτηκε να ερευνήσει αν είχε σχέση με τα κωδικοποιημένα κείμενα του Fuller.

Ο Δρ. Holmes αναρωτήθηκε αν ένα αντίγραφο της ομολογίας που εκτυπώθηκε σε μια βιογραφία θα μπορούσε να τον βοηθήσει να σπάσει τον κώδικα.

Αφού ανακάλυψε ότι τα δύο κείμενα ήταν τα ίδια, στρατολόγησε τον Jonny Woods μέσω του προπτυχιακού προγράμματος έρευνας του πανεπιστημίου για να βοηθήσει.


Μετά από λίγες μόνο εβδομάδες, ο φοιτητής μπόρεσε να μεταφράσει τη στενογραφία χρησιμοποιώντας την χειρόγραφη έκδοση με τον ίδιο τρόπο που η στήλη της Ροζέττας χρησιμοποιήθηκε για να ξεκλειδώσει το μυστικό των αιγυπτιακών ιερογλυφικών.

Ο Δρ Holmes δήλωσε: «Όταν ο Jonny μου είπε ότι μπορούσε να διαβάσει αυτά τα έγγραφα ήταν μια εκπληκτική στιγμή».

«Το να διαβάζω λόγια του Andrew Fuller που κανείς δεν είχε διαβάσει από τότε που τα κήρυξε το 1782 - είναι μία από τις μεγάλες στιγμές που ζω ως ακαδημαϊκός».

Δύο κηρύγματα έχουν ήδη μεταφραστεί, και ο Jonny εργάζεται τώρα σε περισσότερες από τις πρώτες εργασίες του Fuller.

«Είναι μια μεγάλη τιμή να είμαι ο πρώτος που διαβάζει τα κηρύγματα του Andrew Fuller και αυτός που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να αποκτήσουν μια εικόνα για τον απίστευτο αυτό άνθρωπο και τις εκπληκτικές ιστορίες του. Είμαι ενθουσιασμένος που συνεχίζω να εργάζομαι για την τεράστια συλλογή έργων που μας άφησε, με την ελπίδα ότι μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερα για τη σκέψη του και πώς αυτό αναπτύχθηκε σε όλη του τη διακονία», λέει ο φοιτητής .

Mε πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM