Η Κίνα «υπενθυμίζει» στους πολίτες της να είναι ευγενικοί όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Η Κίνα «υπενθυμίζει» στους πολίτες της να είναι ευγενικοί όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό Facebook Twitter
EPA
0

Το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού καλεί τους Κινέζους που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο του Εαρινού Φεστιβάλ να συμπεριφέρονται ευπρεπώς.

Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, το υπουργείο κάλεσε τους Κινέζους τουρίστες να τηρούν τη νομοθεσία και τους κανονισμούς στις χώρες που επισκέπτονται, να σέβονται τα τοπικά έθιμα και τις θρησκείες και να αποφεύγουν την ανάρμοστη συμπεριφορά όπως το να πετούν απορρίμματα, να καπνίζουν ή να μιλούν δυνατά σε δημόσιους χώρους.

«Στο εξωτερικό κάθε τουρίστας εκπροσωπεί την πατρίδα του», ανέφερε το υπουργείο.

Σχεδόν 7 εκατ. Κινέζοι αναμένεται να επισκεφθούν περίπου 90 χώρες και περιοχές κατά τη φετινή επίσημη αργία του Εαρινού Φεστιβάλ, από τις 4 έως τις 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει διάφοροι φορείς.

Οι τουρίστες θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις προειδοποιήσεις που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές και να αποφεύγουν χώρες και περιοχές όπου σημειώνονται τρομοκρατικές επιθέσεις, φυσικές καταστροφές ή υπάρχει πολιτική αναταραχή, ανέφερε το υπουργείο.

Η αργία του Εαρινού Φεστιβάλ θεωρείται ως η «χρυσή εβδομάδα» στην Κίνα. Πέρυσι την περίοδο αυτή περίπου 6 εκατομμύρια Κινέζοι πραγματοποίησαν ταξίδια στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM