Βραζιλία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από την κατάρρευση φράγματος- Πρόστιμο εκατομμυρίων στην εταιρία (upd)

Βραζιλία: Τουλάχιστον 34 νεκροί από την κατάρρευση φράγματος- Πρόστιμο εκατομμυρίων στην εταιρία (upd) Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 34 είναι οι νεκροί από την κατάρρευση φράγματος τελμάτων σε μεταλλείο της Βραζιλίας, ενώ εκατοντάδες παραμένουν οι αγνοούμενοι. 

Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, όταν χείμαρρος λάσπης και νερού σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του μετά την κατάρρευση, χθες, Παρασκευή, φράγματος του μεταλλευτικού κολοσσού Vale στην νοτιοανατολική χώρα.

Οι ελπίδες για τον εντοπισμό των σχεδόν 300 αγνοουμένων μειώνονται συνεχώς, ενώ και η βροχή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση των σωστικών συνεργείων.

  

Σύμφωνα με τον Αβιμάρ ντε Μέλο Μπαρσέλος, τον δήμαρχο της πόλης Μπρουματζίνιου, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται ότι θα αυξηθεί δραματικά.

Οι διασώστες επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε τέσσερα σημεία όπου ενδέχεται να υπάρχουν ακόμη επιζώντες. Στην περιοχή μεταφέρονται, από το Ρίο ντε Ζανέιρο, και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη διάσωση των ανθρώπων. Συνολικά 13 ελικόπτερα πετούν πάνω από την περιοχή, με τους διασώστες να προσπαθούν να εντοπίσουν από αέρος τους παγιδευμένους ανθρώπους.

Σχεδόν όλοι οι αγνοούμενοι είναι υπάλληλοι της Vale ή συνεργαζόμενων εταιρειών.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Βραζιλίας επέβαλαν πρόστιμο ύψους 250 εκατομμυρίων ρεάλ (σχεδόν 66,5 εκατομμύρια δολάρια, 58 εκατ. ευρώ) στον μεταλλευτικό κολοσσό Vale, υπεύθυνο για το φράγμα που έσπασε χθες, Παρασκευή, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον δέκα νεκρούς και 300 αγνοούμενους.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι πρόστιμο έχει επιβληθεί στον κολοσσό Vale. Το ποσό επιβεβαιώθηκε στο AFP από κυβερνητική πηγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ