Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού μιας γυναίκας που νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση για περισσότερο από 26 χρόνια. Η γυναίκα, που δεν κατονομάστηκε από τις αρχές, γέννησε στις 29 Δεκεμβρίου ένα αγόρι. 

 

Οι αστυνομικές αρχές του Φοίνιξ συνέλαβαν έναν νοσηλευτή από την Αριζόνα, τον οποίο υποπτεύονται ότι βίασε και άφησε έγκυο την ασθενή αφού, όπως διαπιστώθηκε, το DNA του παιδιού ταιριάζει με εκείνο του συλληφθέντα, Νέιθαν Σάδερλαντ.

 

Ο 36χρονος, που ανήκε στην ομάδα που φρόντιζε την γυναίκα, αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση ευάλωτου ενηλίκου. Σύμφωνα με τους New York Times η γυναίκα νοσηλεύεται από παιδί, από το 1992, σε κατάσταση φυτού.

 

«Το μωρό, όπως με διαβεβαιώνουν, είναι καλά», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Τόμι Τόμσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

 

Όταν η υπόθεση ήρθε στο φως, προκάλεσε σάλο τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε ολόκληρες τις ΗΠΑ και ο γενικός διευθυντής της κλινικής (που διαχειρίζεται η εταιρεία Hacienda HealthCare) υπέβαλε την παραίτησή του.

 

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, ο δικηγόρος της οικογένειας της γυναίκας διαβεβαίωσε ότι οι συγγενείς της θα αναλάβουν τη φροντίδα του παιδιού.

 

Η 29χρονη γυναίκα βρίσκεται σε «κατάσταση φυτού» μετά από ένα επεισόδιο πνιγμού. Έκτοτε νοσηλεύεται στην ιδιωτική κλινική για ασθενείς με χρόνιες ασθένειες και άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες.

 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, κανείς από το προσωπικό δεν είχε αντιληφθεί ότι η γυναίκα ήταν έγκυος μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, που έφερε στον κόσμο το παιδί της.

 

Με πληροφορίες από New York Times και Daily Mail