ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Στους 14 νεκροί από το ναυτικό δυστύχημα στα Στενά του Κερτς

Στους 14 νεκροί από το ναυτικό δυστύχημα στα Στενά του Κερτς Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στους 14 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύο πλοία κοντά στα Στενά του Κερτς, στα ανοικτά της χερσονήσου της Κριμαίας.

«Υπάρχουν 11 σοροί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξέι Κραβτσένκο, ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού οργανισμού ναυσιπλοΐας.

«Τρεις άνθρωποι χάθηκαν στο νερό, μπροστά στα μάτια των διασωστών» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αυτά τα τρία μέλη του πληρώματος θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι, όμως το πιθανότερο να είναι νεκροί, σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ο Αλεξέι Κραβτσένκο πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 10 νεκρούς και 14 επιζώντες.

Την ίδια στιγμή, όπως επισήμανε μια πηγή από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η φωτιά πιθανόν προκλήθηκε από παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας.

«Βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων, φαίνεται πως οφείλεται σε παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας κατά τη διαδικασία άντλησης καυσίμων από το ένα πλοίο στο άλλο» είπε η πηγή.

Tο πλήρωμα του ενός πλοίου (Kandi) αποτελείται από 17 άτομα, εκ των οποίων οι εννέα είναι Τούρκοι και οι οκτώ Ινδοί.

Το πλήρωμα του δεύτερου πλοίου (Maestro) αποτελείται από 14 άτομα, εκ των οποίων οι επτά είναι Τούρκοι και οι επτά Ινδοί.

Kαι τα δύο πλοία έφεραν σημαία Τανζανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/TASS

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM