«Σοκαρισμένος από τη νέα τραγωδία» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε

«Σοκαρισμένος από τη νέα τραγωδία» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

«Σοκαρισμένος» δήλωσε Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφερόμενος στα ναυάγια που σημειώθηκαν σε χωρικά ύδατα της Λιβύης, με 117 νεκρούς. 

«Είμαι σοκαρισμένος από τη νέα αυτή τραγωδία. Είμαστε ακόμη πιο αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε τους διακινητές», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι «δεν θα ησυχάσει αν δεν προσαχθούν, όλοι αυτοί οι διακινητές, ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου».

Σημειώνεται πως σήμερα δύο πλεούμενα βυθίστηκαν στα ανοικτά της Λιβύης με συνολικά 120 επιβάτες. Από αυτούς μόνο τρεις σώθηκαν από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό και μεταφέρθηκαν στο νησί της Λαμπεντούζα με σοβαρά συμπτώματα υποθερμίας.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι σχολίασε:

«Επιστρέφουν στη θάλασσα, μπροστά στη Λιβύη, τα πλοία των ΜΚΟ. Οι διακινητές ξαναρχίζουν το βρώμικο εμπόριό τους και οι άνθρωποι πεθαίνουν και πάλι. Αλλά ο κακός είμαι εγώ. Τι να πω..».

Ο γραμματέας της Λέγκα επανέλαβε και πάλι ότι στα ιταλικά λιμάνια δεν θα επιτραπεί η είσοδος πλοίων που ανήκουν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM