Νέα Υόρκη: Πωλητήριο στο Chrysler Building

Νέα Υόρκη: Πωλητήριο στο Chrysler Building Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Πωλητήριο έχει μπει στο Chrysler Building, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια της Νέας Υόρκης και ίσως τον πιο διάσημο ουρανοξύστη του πλανήτη.  

Η τιμή πώλησης για τον αρ ντεκό ουρανοξύστη δεν έχει ανακοινωθεί. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal ότι ο τωρινός ιδιοκτήτης Abu Dhabi Investment Council, που αγόρασε το κτίριο γραφείων στο Μανχάταν το 2008 έναντι 800 εκατομμυρίων δολαρίων σε συνεργασία με την εταιρεία ακινήτων Tishman Speyer, έχει θέσει προς πώληση τον ουρανοξύστη.

Η εταιρεία CBRE που θα αναλάβει το μάρκετινγκ της πώλησης αρνήθηκε να αποκαλύψει την τιμή. Πάντως, το συνολικό ποσό συνδέεται και με την ενοικίαση του οικοπέδου πάνω στο οποίο είναι χτισμένος ο ουρανοξύστης και σύμφωνα με το Bloomberg, το ετήσιο ενοίκιο είχε διαμορφωθεί από το 2017 και μετά στα 32,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το μέλλον του Chrysler Building είναι αβέβαιο. Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν την Amazon να είναι κοντά σε συμφωνία για ενοικίαση μέρους του χώρου.

Από την πλευρά του, ο κριτικός αρχιτεκτονικής Πολ Γκόλντερμπεργκερ, σε τουίτ, αναφέρθηκε στο Chrysler Building ως «ένα από τα πιο λαμπρά αρχιτεκτονήματα που έγιναν ποτέ και μέχρι σήμερα ο πιο αγαπητός ουρανοξύστης στη Νέα Υόρκη» και είπε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μετατροπή του σε κτίριο κατοικιών.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτή η προσέγγιση θα είναι ανάλογη αυτής που επελέγη για το περίφημο Woolworth Building, που το Chrysler Building ξεπέρασε σε ύψος για να γίνει το υψηλότερο κτίριο, τίτλο τον οποίο λίγο αργότερα έχασε από το Empire State Building.

Χτίστηκε μεταξύ 1928 και 1930, από τον αρχιτέκτονα Γουίλιαμ Βαν Άλεν, για την αυτοκινητοβιομηχανία Chrysler.

Από το 1930 ως τα μέσα της δεκαετίας του 1950 ήταν το «στρατηγείο» της αυτοκινητοβιομηχανίας και πολλά από τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του αναφέρονται σε αυτό το παρελθόν.

Ο ουρανοξύστης είναι αναγνωρίσιμος λόγω της κορυφής του, η οποία είναι καλυμμένη από ατσάλι Nirosta και διανθισμένη με τριγωνικά παράθυρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ