«Άντρες με γυναικομαστία και κοιλίτσα, αγαπήστε τον εαυτό σας»

0

O Stevie Blaine δεν είναι απλώς ακόμη ένα αστέρι των social media και του YouTube. Είναι ίσως από τους λίγους άντρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μιλά για το body positivity από την αντρική σκοπιά. 

Και η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια κανένα νεαρό αγόρι ή ενήλικος άντρας δεν έθιγε ποτέ τις ψυχολογικές επιπτώσεις και τα πλήγματα στην αυτοεκτίμηση που μπορεί να προκαλέσουν στους άντρες τα περιττά κιλά, η γυναικομαστία, η κοιλίτσα, τα όχι ακριβώς γραμmωμένα μπράτσα και γενικότερα μια εικόνα σωματότυπου που δεν συνάδει με τα πρότυπα των περιοδικών και των media, εν γένει. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I used to squish this belly and wish I could pull away the pounds. These rolls held so much more than just fat, they filled with contempt, hatred and more self loathing than I can shake a stick at ? Society used these rolls to define me, pushed me into a box and labelled me with words like unlovable and unworthy, and boy did I believe them ? But these bodies that we have are all we’ve got, and spending our lives fighting against them is no life at all. I no longer wish my rolls away, or try to force them away. I embrace them - they’re part of me, and I love me ? #effyourbeautystandards #bopo #bodypositive #bodypositivity #bodypositivemovement #bropo #bodyposi #selflove #selflovebringsbeauty #nowrongway #gay #gayguy #gayuk #gaymer #gaygeek #cub #bear #loveyourself #everybodyisbeatiful

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stevie Blaine (@bopo.boy) στις


«Εκεί έξω δεν υπάρχει αρκετό αντρικό body positivity. Έχουν και οι άντρες ανασφάλειες για το σώμα τους, όπως κάθε άλλος, αλλά συνήθως δεν μιλάνε γι' αυτό, δεν ακούγονται, επειδή δεν είναι αρκετά αντρικό, δεν είναι αρρενωπό να μη παραπονιέσαι για την κοιλιά ή για τα χερουλάκια στη μέση, κυρίως όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό», εξηγεί ο Blaine. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Plan for the weekend include being present in my body, listening to its needs, responding where appropriate and getting the rest I well and truly need. How are you listening to your body this weekend? #effyourbeautystandards #bopo #bropo #bodypositivity #bodypositive

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stevie Blaine (@bopo.boy) στις

Ο ίδιος έγινε σταρ των social media, όταν αποφάσισε να καταγράψει την δική του πάλη με τον σωματότυπό του μέσα στα χρόνια και το πόσο ανασφαλής ένιωθε, βλέποντας πάντα γύρω του κόσμο που δεν του έμοιαζε. 

«Από παιδί ακόμη, ήμουν το πιο στρουμπουλό, αυτό που δεν του έκαναν τα ρούχα των άλλων παιδιών. Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί διαφέρω, γιατί δεν μπορώ να χωρέσω κι εγώ στα πρότυπα των άλλων γύρω μου και δεν μπορούσα. Γράφτηκα σε γυμναστήριο, σε προγράμματα δίαιτας και διατροφής, όμως έστω κι αργά συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά τα χρόνια που προσπαθούσα να χάσω βάρος, να αποκτήσω κοιλιακούς και γερά μπράτσα, απλώς δεν ζούσα», εξηγεί. 

Από εκεί και μετά, ο Stevie αποφάσισε όχι απλώς να μιλάει για την αντρική ανασφάλεια για το σώμα, την πίεση των προτύπων και τις εικόνες που προωθούνταν από τα social media, αλλά να φωτογραφίζεται, ακόμη και με τα εσώρουχα, ακόμη και σε καθόλου κολακευτικές στάσεις, μόνο και μόνο για να ενθαρρύνει και άλλους άντρες να αγαπήσουν το σώμα, την εικόνα και τον εαυτό τους και να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Είτε έχουν κοιλιακούς, είτε γυναικομαστία, είτε σημεία σώματος που δεν δείχνουν ακριβώς αρρενωπά, αλλά δεν παύουν να είναι όμορφα... Κι απ' ό,τι φαίνεται, ο νεαρός κάτι κάνει καλά με περίπου 12.000 followers.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ