Βρετανία: Επέστρεψε στη δουλειά του ο αστυνομικός που δηλητηριάστηκε κάνοντας έρευνα στο σπίτι των Σκριπάλ

Βρετανία: Επέστρεψε στη δουλειά του ο αστυνομικός που δηλητηριάστηκε κάνοντας έρευνα στο σπίτι των Σκριπάλ Facebook Twitter
0

Στη δουλειά του επέστρεψε, δέκα μήνες μετά την περιπέτειά του ο Βρετανός αστυνομικός που υπήρξε «παράπλευρο θύμα» στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, στην Βρετανία.

Ο Νικ Μπέιλι και δύο συνάδελφοί του είχαν αναλάβει να ερευνήσουν το σπίτι του Σκριπάλ, αφού ο Ρώσος και η κόρη του βρέθηκαν αναίσθητοι σε παγκάκι, δηλητηριασμένοι με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ, στις 4 Μαρτίου.

Μολονότι φορούσε προστατευτική στολή, ο αστυνομικός μολύνθηκε και αυτός από την τοξική ουσία που είχε τοποθετηθεί στο χερούλι της εξώθυρας του σπιτιού. Δύο ημέρες αργότερα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση. Πήρε εξιτήριο στις 22 Μαρτίου και πλέον επέστρεψε στην εργασία του.

«Αναρρώνει καλά, όμως υποψιάζομαι ότι για την ψυχολογική αποκατάστασή του θα χρειαστεί κάποιος καιρός, όπως θα συνέβαινε σε οποιονδήποτε είχε εκτεθεί σε κάτι τόσο φρικτό», είπε ο αστυνομικός διευθυντής του Γουίλτσιρ, Άνγκους Μακφέρσον, μιλώντας στο BBC. «Θα έχει όλη την υποστήριξη που χρειάζεται», πρόσθεσε.

Οι βρετανικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο 67χρονος Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια, δηλητηριάστηκαν από τη Ρωσία, σε αντίποινα επειδή ο πρώην πράκτορας συνεργαζόταν με την MI6, τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών. Σήμερα έχουν αναρρώσει και οι δύο και βρίσκονται σε άγνωστη τοποθεσία, υπό την προστασία των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Εκτός από τους Σκριπάλ και τον Μπέιλι, ένα ζευγάρι δηλητηριάστηκε επίσης πολλούς μήνες αργότερα. Η Ντον Στέρτζες, 44 ετών, πέθανε αφού ο σύντροφός της, ο Τσάρλι Ρόουλι, της χάρισε ένα μπουκαλάκι αρώματος που είχε βρει στα σκουπίδια. Πιστεύοντας ότι περιείχε άρωμα, ενώ στην πραγματικότητα περιείχε νόβιτσοκ, η 44χρονη το ψέκασε απευθείας στο δέρμα της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM