Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στο Παρίσι από αναφορές για ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της πόλης.

 

Αν και αρχικά υπήρξε ανησυχία για τρομοκρατικό χτύπημα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη από διαρροή αερίου σε φούρνο.

 

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν και οι πρώτες εικόνες από το Παρίσι, η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο για πανικό.

 

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, επτά έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλοι έντεκα πιο ελαφρά, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

 

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο RTL, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα. Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο πυροσβέστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Την ισχυρή έκρηξη ακολούθησε πυρκαγιά σε ένα κατάστημα, ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

 

 

 

 

 

 

 

Η έκρηξη συνέβη στην οδό Rue de Trevise, στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού και έχει προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές.

 

Το σημείο είναι αποκλεισμένο από αστυνομικές δυνάμεις και άντρες της Πυροσβεστικής. Φαίνεται πως εντός των κτιρίων υπήρχαν άτομα που είχαν αποκλειστεί. 

 

Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για την ένατο Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων.