Γαλλία: Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν

Γαλλία: Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν Facebook Twitter
EPA
0

Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, ο Φρανσουά Φιγιόν, όπως αποφάσισαν οι εισαγγελείς. 

Το γραφείο του Εθνικού Οικονομικού Εισαγγελέα έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο που συνοψίζει «σχεδόν δύο χρόνια» νομικών ερευνών για τις οικονομικές δραστηριότητες του Φιγιόν και της γυναίκας του, της Πενέλοπε. 

Ανάμεσα στις κατηγορίες για τις οποίες κατηγορείται το ζευγάρι είναι εκείνη της «κατάχρησης» και της «κακοδιαχείρισης δημοσίων πόρων». 

Η υπόθεση ήρθε στο φως από τη σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaîné, η οποία αποκάλυψε τον Ιανουάριο του 2017 πως ο Φιγιόν προσέλαβε τη γυναίκα του σε «εικονικές θέσεις».

Συνολικά υπολογίζεται πως η σύζυγος του πολιτικού εισέπραξε ως μισθούς για τις συγκεκριμένες θέσεις πάνω από 1 εκατ. ευρώ. 

Η υπόθεση προκάλεσε πολύ μεγάλο σκάνδαλο, που έγινε γνωστό ως «Penelope-Gate» και θεωρήθηκε μία από τις αιτίες για την αποτυχία του στις προεδρικές εκλογές. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM