Βενεζουέλα: Με ηχηρές απουσίες η ορκωμοσία Μαδούρο

Βενεζουέλα: Με ηχηρές απουσίες η ορκωμοσία Μαδούρο Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ορκίστηκε σήμερα για μια δεύτερη εξαετή θητεία στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του.

Την επανεκλογή του δεν αναγνωρίζει η αντιπολίτευση, καθώς και μέρος της διεθνούς κοινότητας.

«Ορκίζομαι, εξ ονόματος του λαού της Βενεζουέλας (...) ορκίζομαι στη ζωή μου», είπε ο Μαδούρο, παραλαμβάνοντας την προεδρική κορδέλα από τα χέρια του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην τελετή της ορκωμοσίας δεν παρέστησαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής που αμφισβητούν το αποτέλεσμα των περσινών προεδρικών εκλογών.

Λίγο νωρίτερα, ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν «την παράνομη ορκωμοσία» του Μαδούρο και θα εντείνουν τις πιέσεις στο «διεφθαρμένο καθεστώς» του, το οποίο αποκάλεσε «δικτατορία».

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Μπόλτον στο Twitter, η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να στηρίζει τη δημοκρατική Εθνοσυνέλευση και ζητά «ελευθερία και δημοκρατία στη Βενεζουέλα».

Ο 56χρονος Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη στις 20 Μαΐου, σε μια εκλογική διαδικασία από την οποία απείχε η αντιπολίτευση.

Αργότερα σήμερα, στην Ουάσινγκτον, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως με αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βενεζουέλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM