Ερντογάν: Αργά ή γρήγορα ο Γκιουλέν θα έρθει στην Τουρκία

Ερντογάν: Αργά ή γρήγορα ο Γκιουλέν θα έρθει στην Τουρκία Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το τέλος για τα μέλη του FETÖ, του ισλαμικού κινήματος στο οποίο ηγείται ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, «πλησιάζει». 

«Λέω σε όλα τα μέλη του FETÖ, είτε βρίσκονται εκτός είτε εντός της χώρας μας: To τέλος σας πλησιάζει. Δεν έχετε που να πάτε, δεν μπορείτε να κάνετε κανένα βήμα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συμποσίου με αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης.    

Αναφερόμενος στον Φετουλάχ Γκiουλέν, ο Ερντογάν τόνισε πως «δεν ξέρω αν όσοι τον υποστήριξαν θα συνεχίσουν να το κάνουν, αλλά θα έρθει στην Τουρκία, αργά ή γρήγορα. 

Παράλληλα, προειδοποίησε και τους άλλους ηγέτες του κινήματος που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό πως «θα τους βρούμε και θα τους φέρουμε μπροστά στη Δικαιοσύνη. Θα πληρώσουν το τίμημα της προδοσίας της πατρίδας μας με το να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής». 

Η Άγκυρα θεωρεί τον Γκιουλέν και το δίκτυο του ως ενορχηστρωτές της απόπειρας πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε πως τα μέλη του κινήματος έχουν απομακρυνθεί από τις δημόσιες θέσεις και πως ελπίζει το ίδιο να συμβεί και στους δήμους της χώρας. 

«Ελπίζω τα εναπομείναντα κομμάτια του FETÖ να φύγουν από τους δήμους στις 31 Μαρτίου, να τους διώξει το έθνος μας» σχολίασε αναφερόμενες στις προγραμματισμένες δημοτικές εκλογές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM