Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως το τέλος για τα μέλη του FETÖ, του ισλαμικού κινήματος στο οποίο ηγείται ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, «πλησιάζει». 

 

«Λέω σε όλα τα μέλη του FETÖ, είτε βρίσκονται εκτός είτε εντός της χώρας μας: To τέλος σας πλησιάζει. Δεν έχετε που να πάτε, δεν μπορείτε να κάνετε κανένα βήμα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συμποσίου με αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης.    

 

Αναφερόμενος στον Φετουλάχ Γκiουλέν, ο Ερντογάν τόνισε πως «δεν ξέρω αν όσοι τον υποστήριξαν θα συνεχίσουν να το κάνουν, αλλά θα έρθει στην Τουρκία, αργά ή γρήγορα. 

 

Παράλληλα, προειδοποίησε και τους άλλους ηγέτες του κινήματος που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό πως «θα τους βρούμε και θα τους φέρουμε μπροστά στη Δικαιοσύνη. Θα πληρώσουν το τίμημα της προδοσίας της πατρίδας μας με το να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής». 

 

Η Άγκυρα θεωρεί τον Γκιουλέν και το δίκτυο του ως ενορχηστρωτές της απόπειρας πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016.

 

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε πως τα μέλη του κινήματος έχουν απομακρυνθεί από τις δημόσιες θέσεις και πως ελπίζει το ίδιο να συμβεί και στους δήμους της χώρας. 

 

«Ελπίζω τα εναπομείναντα κομμάτια του FETÖ να φύγουν από τους δήμους στις 31 Μαρτίου, να τους διώξει το έθνος μας» σχολίασε αναφερόμενες στις προγραμματισμένες δημοτικές εκλογές.